Hvem ser deg?

Om ca. en måned har jeg blogga i tre år. Dette må vel kalles ganske lenge i  data sammenheng. Før det hadde som mange ande en hjemmeside på Geocities.com. Men denne blei skjelden oppdatert. Blogging er enklere. Selv om det på mange måter nå fungere slik de “gamle” hjemmesidene gjorde før.

Det store spørsmålet er jo alltid, hvor mange er det som titter innom bloggen min og eventuelt hvor er disse folka fra? Det er jo kjedelig å sitte og skrive innlegg på bloggen sin hvis ingen gidder å lese det.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan man kan få flere treff på bloggen sin, og skal i denne lille artikkelen skrive om hvordan du kan registrere disse treffene.

Mange blogg steder som Blogg.no har en enkel statistikk over antall treff på bloggen. Og mange vil nok være fornøyd med det den viser. Men jeg skal gå et skritt lenger. Vi vil ha mye informasjon.

Jeg har i en del år brukt Statcounter.com for å holde orden på statistikken. Det er gratis å registrere seg å bruke denne tjenesten. Når du setter igang får du en liten HTML-kodesnutt som du skal lime inn bloggen din. Dette er godt beskrevet på Statcounter.com. Men jeg gir et par eksempler her.

På Blogg.no velger du Design, deretter Rediger og så Widget. Her limer du inn koden fra Statcounter. Husk å lagre. Mer enn det er det ikke.

hvem_ser_deg_02

Bruker du Blogger.com eller WordPress.com (eller WordPress på eget domene) gjør du omtrent det samme. Lag en ny widget og lim inn HTML-koden.

Dette er noe av det du har tilgang til:

  • Summary
  • Popular Pages
  • Came From
  • Keyword Analysis
  • Recent Came From
  • Search Engine Wars
  • Visitor Paths
  • Recent Visitor Map
  • Browsers
  • System Stats

Statistikken over treff blir vist enkelt i et tradisjonelt stolpe diagram.

hvem_ser_deg_01

Det er også artig å kunne se  hvor folka er fra, og det blir plottet inne på et Google kart.

hvem_ser_deg_03

Det var oversikten for bloggen du nå leser. Siden den er på norsk, er det naturlig at konsentrasjonen av treff i fra Norge. Så for moroskyld kan du se hvordan treffene fordeler seg på min engelske blogg. Her er det spredt rundt om i hele verden.

hvem_ser_deg_04

Du kan også se hvilket operativsystem, nettleser og oppløsning på skjermen dine besøkende bruker. Du har også oversikt over hva de søkte på når de kom til deg eller hvilke linger de trykket. Dette er både praktisk og artig å vite.

Bruker du WordPress vil jeg anbefale å installere WordPress.com Stats plugin. Den gir mye av den samme statistikken, men viser den på en litt annen måte. Jeg bruker begge to og de komplementerer hverandre.

hvem_ser_deg_05

Jeg håper dette var til nytte for deg og at du kan bruke det til å ha det enda artigere med å blogge.

3 thoughts on “Hvem ser deg?

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.