Earth Hour 2009 – slukker du lyset?

earth_hour_logo

Selv om det å slukke lyset en time i kveld fra 20.30 til 21.30 vil redde miljøet, så er det en symbolsk handling og til ettertanke.

Norge er med i Earth Hour (arragenert av WWF)for første gang, og jeg skal støtte opp om det. Flere norske kommuner støtter opp om markeringen, deriblandt min hjemkommune Risør. En oversikt over ulike arrangement kan du se på Dagbladet.

Her er et sitat fra earthhour.org som for aksjonen:

Det som begynte som en kampanje for å få innbyggerne i Sydney til å skru av lyset, er nå i ferd med å bli verdens største klimakampanje. Den 28. mars kl. 20.30 skrur verden av lyset i én time – Earth Hour. Målet er at en milliard mennesker skal engasjere seg og vise at det finnes en vilje til å redusere klimagassutslippene.

Det hele begynte i Sydney i 2007 med over 2,2 millioner deltakende husstander og bedrifter. Bare ett år senere hadde engasjementet spredd seg til 35 land og 50 millioner mennesker. Kjente landemerker som Golden Gate Bridge i San Francisco, Colosseum i Roma og Coca Colas billboard på Times Square ble mørklagt og fungerte som symboler på at verden står sammen i kampen mot global oppvarming.

[Oppdatering] Jeg var litt spendt på om det kunne registreses at vi slo av lysa i går. I følge VG.no gikk stømforbruket ned med 300 millioner watt. Dette tilsvarer 5 millioner 60 watts lyspærer eller ca. 10% av Oslos strømforbruk. Kanskje ikke så mye, men det var jo tross alt bare lys som blei slått av.

One thought on “Earth Hour 2009 – slukker du lyset?

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.