De første kyllingene har kommet i Ragnas hage [mars 2024]

Tradisjonen tro har vi i Ragnas hage lagt egg til ruging noen uker før påske. I år ble 18 egg lagt i rugekassen tirsdag 20. februar. Vi har fulgt spennende med på eggene i barnehagen i tre uker nå. Og vi var selvsagt veldig spente, da vi kom på jobb og i barnehage mandag 11. mars, da eggene i følge terminen skulle klekkes.

Og gleden var stor! Da tidligvaktene kom var det allerede kommet en kylling og etter rundt 20 minutter kom kylling nummer to. Da jeg gikk fra jobb i ettermiddag, hadde kylling nummer tre kommet. Foreløpig bare sorte kyllinger. Og det så ut til å være 4-5 andre egg hvor kyllingene hadde startet på å hakke i egget.

Erfaringsmessig kan det gå både to og tre dager til før eventuelt alle eggene er klegget. Nå blir det spennende å se når og hvor mange egg som klekker. Fôre kyllingene og se de vokser og blir store. Vi skal ha de fram til fredagen før påske. Og på de to ukene blir de relativt store.

Dette blir gøy!

Oppdatert 17. mars 2024: De neste dagene etter første eggklekking kom det flere kyllinger. Vi endre til slutt med 11 kyllinger av 18 egg. Det er ganske grei uttelling. Barna på avdelingene har vært innom flere ganger i løpet av uka for å se på og holde kyllingene.

Foto: © 2024 – Frank Eivind Rundholt

Kyllinger i Ragnas hage 2024
De to første kyllingene.
Kyllinger i Ragnas hage 2024
En som prøver å hakke seg ut av egget.
Kyllinger i Ragnas hage 2024
Kylling nummer tre har kommet seg ut.
Kyllinger i Ragnas hage 2024
De to første er blitt flyttet over i burdet som har myke håndklær, vann, mat (ja, det er faktisk egg de spiser) og varmelampe.
Kyllinger i Ragnas hage 2024
Kyllinger i Ragnas hage 2024
Kyllinger i Ragnas hage 2024
Kyllinger i Ragnas hage 2024
Kyllinger i Ragnas hage 2024
Kyllinger i Ragnas hage 2024

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.