30 år siden OL på Lillehammer 1994

The best Olympic Winter Games ever!“. Slik oppsummerer IOC-president Juan Antonio OL på Lillehammer i 1994. Og det var et flott vinter-OL på mange måter, selv om det faktisk var på nære nippet til at de ikke ble noe av. Samme dag som OL på Lillehammer startet, ble også Munch maleriet Skrik stjålet.

OL på Lillehammer foregikk 12. til 27. februar 1994. Jeg gikk første året på videregående og vi i Risør og mange andre steder i landet hadde to uker vinterferie dette året. Grunnen var at det som var av busser ble sendt til Lillehammer og dermed var det ikke nok busser til å kjøre skoleelever som trengte det.

Jeg har ikke dobbeltsjekket dette, men det jeg husker var det det var sol fra skyfrihimmel i disse to ukene. Om det ikke stemmer helt, så var det i alle fall en flott godværsperiode og mye snø. For vi var ute og gikk en del på ski. Trolig inspirert av deltakerne i OL.

Det ble mye TV-titting disse to ukene. Øvelser på dagtid og Vindu mot Lillehammer med oppsummering og gjester på kveldstid.

OL på Lillehammer var et flott arrangement og Norge gjorde det også veldig god. Vi ble nummer to på medaljelista, kun slått av Russland. Vi endte med 10 gull, 11 sølv og 4 bronse. Jeg husker spesielt gullene til Johann Olav Koss på 5000 m, 1500 m og 10.000 m skøyter. Det var rett og slett imponerende.

Er du interessert i å gjennoppleve delere av Lillehammer-OL, kan jeg anbefale NRK sitt nett-TV. Der skulle det være mer enn nok å se på.

OL på Lillehammer 1994 - 30 år
Skjermbilde fra NRK

 

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.