Kom til Norge – bo i Uganda og Tanzania

Frp kommer stadig med nye og kreative forslag. I sitt siste utspill sier Per-Willy Amundsen som er innvandringspolitisk talsmann i Frp, at de vil sende asylmotakere til Uganda og Tanzania. Han mener at land som mottar norsk bistand kan yte litt som gjengeld og sier at:

Jeg synes det er naturlig at land som mottar så mye penger fra Norge, bidrar til å legge forholdene til rette for norske asylmottak. De skal være norskledet, men for fattige afrikanske vertsland kan et slikt alternativ representere nye og kjærkomne inntekter og arbeidsplasser.

Nå kommer det vel ikke som noen bombe at Frp helst ikke vil at det skal komme utlendinger til Norge. Og dette forslaget er jo en ansvarsfraskrivelse. De vil ikke ha asylsøkere i Norge, så da kan de like godt plasseres et helt annet sted. Hvis Frp har planer om å regjere sammen med de andre borgerlige partiene, bør de vel holde seg unna slike forslag.

Men jeg skal være enig med Frp i en ting, og det er prøve å begrense alle de som kommer hit til Norge uten at de har krav på å få asyl i Norge, slik at vi [Norge] kan hjelpe dem som virkelig trenger det. Men å sende alle til Uganda er ikke svaret.

Utspillet til Frp har naturligvis skapt reaksjoner og det er mange som har blogget om dette. Også statsminister Jens Stoltenberg er svært krisitsk til forslaget:

Dette er et urealistisk forslag. Jeg skjønner ikke helt hvordan Frp finner det naturlig å sende en enslig mindreårig fra Irak eller Afghanistan til Afrika.

Også Nikolai Astrup, nestleder i Oslo Høyre, mener dette er et useriøst forslag.

Jeg tror ikke Frp får gjennomført forslaget, men synes det likevel er skummelt at de kommer med det. Vi skal hjelpe dem som trenger det.

Hvor miljøvennlig er det å måtte fly folk til og fra Norge i eninga? Hva blir det neste, skal vi sende pensjonistene til Spania også nå?

9 thoughts on “Kom til Norge – bo i Uganda og Tanzania

 • 11/07/2009 at 14:22
  Permalink

  Forslaget til FrP er ikke så dumt egentlig.
  Orginalt, ja. Mulig å latterligjøre, for den som ikke greier å tenke nytt selv, ja. Men en god løsning, ja!

  Reply
 • 11/07/2009 at 14:48
  Permalink

  Dagen min er reddet!
  Jeg var egentlig litt pjusk i form og humør – inntil jeg leste dette geniale utspillet fra FrP. Hvorfor har ingen politikere kommet med dette forslaget tidligere?
  Finnes det en liten sjanse for at dette kan gjennomføres, så skifter jeg elegant parti ved valget til høsten. Jeg er en "rød" kvinne, og har vært det i alle år, men nå er jeg så lei av å se idiotpolitikere gi inntrengerne lov til å "voldta" landet mitt, at jeg heretter heller "spiller på lag med fanden" – nå er det stopp!

  Have a nice day!

  Reply
 • 11/07/2009 at 15:08
  Permalink

  Du ser jo ikke helt poenget her.

  Poenget er å minske antallet asylsøkere som ikke har en dritt her å gjøre. Du kjenner de kanskje igjen som medlemmer av Alfabetgjenger og den slags. Folk som voldtar, dreper, stjeler, knivstikker, slår deg på byn, kona si og kanskje barna sine.

  De som eventuelt faktisk kommer, blir i Uganda/Tanzania helt til identiteten deres blir bekreftet og de får innvilget oppholdstillatelse. Hvis 90% slutter å komme til norge, så er vi jo nede på et normalt nivå med asylsøkere i forhold til andre land. Tenk på det.

  Ikke glem at AP er partiet som lar en terrorist, en trussel for vårt norske samfunn, spasere fritt rundt i hovedstaden som en konge! De har ikke baller til å gjøre noen verdens ting med aktuelle problemer. Men det finnes et parti med en leder som har "større baller" enn Jens! FrP med Siv Jensen!

  Reply
  • 11/07/2009 at 15:28
   Permalink

   Du glemte bl.a.: Smugler narkotika (utallige tilfeller), svindler til seg trygd (svært organisert mulitimillionbutikk hos f.eks sigøynere), snyter på skatten (Oslo Taxi fiksa f.eks 1/2 milliard), ramponerer Oslo (demonstrasjoner "til støtte" for palestinere), truer med terror (FORELØPIG puslete her til lands, men se f.eks på London), presser igjennom alskens absurde særregler og -lover, ser på alle norske jenter horer (og dermed "legitime" voldtektsofre), drasser på sykdomer p.g.a. innavl og belaster dermed velferdsstaten i generasjoner, OSV. OSV. OSV…….!!!!!!!!!!!!!!

   Reply
 • 11/07/2009 at 17:38
  Permalink

  Se til Farsund, hvor ille det har blitt der.

  Reply
 • 11/07/2009 at 17:47
  Permalink

  Hvor skal det ende. Det vil jo komme nye tusen år etter år etter år etter år. Hva vil skje til slutt ? Enhver ¨må da se dette. Kjenner folk som bor i London, de er mildest talt fortørnet hvordan deres lille øy er blitt aldeles overstrømmet.

  Reply
 • 11/07/2009 at 18:17
  Permalink

  Forslaget er langt fra så urealistisk som det først kan virke. Vi er tross alt mitt inne i en finanskrise, som har rammet Afrikanske land svært hardt. Å få til en avtale der Norge leier noen hoteller og sysselsetter en del av lokalbefolkningen for å ta vare på våre asylsøkere, er langt fra urealistisk.

  Å påstå at Afrikanere ikke kan ta vel så godt vare på våre asylsøkere som vi kan, er vel i overkant rasistisk.

  Reply
  • 11/07/2009 at 20:13
   Permalink

   Klapp på skulderen til deg Fredrik, god sagt :-)

   Reply
 • 12/07/2009 at 12:05
  Permalink

  Frp har i alle fall oppnådd en ting med dette uspillet, og det er debatt. Noe som selvfølgelig i veldig bra.

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: