Avatar 3D

avatar

James Cameron er mannen bak filmer som Terminator 2 og Titanic. Nå er han klar med den etterlenktede Avatar, en film han fikk idéen til i 1994 og som har tatt fire år å produsere. Og i følge ryktene har filmen kostet rundt 400 millioner dollar.

For enkelhetsskyld har jeg kopiert et par avsnitt om hva filmen handler om fra Filmweb.no, og jeg avslører dermed ikke noe mer enn det som allerede er kjent.

Jake Sully, en tidligere marinesoldat nå lenket til en rullestol, blir rekruttert til å reise lysår unna til den fjerne månen Pandora. Her får Jake i oppdrag å være med å kjempe en kamp for å få tak i et sjeldent mineral som kan redde jordens energikrise. Fordi atmosfæren på Pandora er giftig har det blitt opprettet et eget Avatar program, hvor mennesker kobles via bevisstheten til en Avatar. Disse Avatarene er et genetisk hybrid mellom menneskelig DNA blandet med DNA av de innfødte på Pandora kalt Na’vi.

Gjenfødt i sin Avatar kan Jake endelig gå igjen. Han får i oppdrag å infiltrere de innfødte, da de er et stort hinder for å få tak i det dyrebare mineralet. Men når en vakker kvinnelig Na’vi redder livet til Jake, blir alt forandret. Han blir bergtatt av hennes klan, og velger å lede deres kamp for å redde en hel sivilisasjon.

Jeg likte filmen. Til tross for at filmen varer i hele 2t 42min, virker det ikke som noen lang film. Det er en god driv i filmen. Veldig mye av filmen er CGI, men det ser virkelig og naturtro ut. Landskapet er fantastisk (selv om det altså er datagenerert). Jeg så Avatar i 3D og det virket veldig bra, ga det hele en ekstra dimensjon.

Selv om dettte er en actionpreget sci-fi film, handler den mye om miljø og naturressurser. Moralen er vel at man skal ikke tulle med naturen.

Alt i alt, er dette en god film som kan anbefales.

Bildet er hentet fra IGN.com.

One thought on “Avatar 3D

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.