Sommertiden er feil – klokkene må skrues tilbake – APRILSNAR

Natt til søndag 28. mars gikk vi over til sommertid. Men nå viser det seg at det har skjedd en feil i denne overgangen. Dette skjedde i forbindelse med at Big Bang-maskinen på CERN i Geneve i Sveits satte ny kollisjonsrekord tirsdag denne uken.

Da partikkelakseleratoren klarte å kollidere protonene tre ganger kraftigere enn tidligere, skjedde det et lite hopp i tidslinjen vår. Forskerne jobber nå med å reversere denne feilen. Det skal visst nok ikke være så altfor vanskelig å korrigere.

Det betyr i at vi i kveld må stille klokka tilbake en time igjen, altså fra 03.00 til 02.00. Ny sommertid for 2010 vil være fra natt til søndag 11. april.

Foto: Wikipedia Commons
 
Oppdatering: APRILSPØK

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: