McFusk & Co – McDonald’s juks med datomerking

Det er vel kanskje ikke første gang McDonald’s for litt tyn for hvordan de operer. Søndag 16. mai sender svenske SVT2 dokumentaren McFusk & Co som viser hvordan McDonald’s fusker med tider og datomerking.

En hamburger kan ikke ligge lenger enn 10 minutter i varmeskapet og pommesfrites skal kastes etter sju minutter, men her klikkes varsellampene fra rødt til grønt. Dokumentarern viser også at salater merkes om slik at de skal virke ferske.

I dokumentaren sier Annelie Blixt som tidligere jobbet i McDonald’s: “Ofta när det började lysa rött så var det någon som tryckte så att det blev grönt igen. Hamburgarna kunde ligga där en, två timmar när det var som värst“.

Så vidt jeg kan erindre, er ikke McDonald’s de første med idéen om å forandre datomerking og å selge gammelt som nytt. Dette er selvfølgelig en foretningsidé som fungerer helt fint til man blir oppdaget, men som på ingen måte er akseptabel. Og med den negative publisiteten i etterkant kan de bruke langtid på å bygge opp tilliten til sine kunder.  Så all pr er vel ikke god pr.

Underkan du se et utdrag fra dokumentaren McFusk & Co som altså sendes søndag 16. mai på SVT2.

Oppdatering: Dokumentaren kan nå sees på SVT.se siden nettsider.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.