Bybanen i Bergen – i 3D

NRK har sansen for å lage programmer om vogner som går på skinner. De hadde stor suksess med Bergensbanen og tirsdag 22. juni sendte NRK1 Bybanen i Bergen – minutt for minutt. Sendingen hadde 400.000 seere.

Nok en gang har NRK lagt video for fri nedlasting med en Creative Commons-lisens. Det er frontkameraet på Bybanen du kan laste ned fra NRKbeta, fila som er på ca. 1GB.

Jeg lagde en anaglyph 3D versjon av Bergensbanen, og gjentar det samme med Bybanen. Det er en redigert versjon på ca. 5 minutter som du kan se under. Ta på deg de rød-blå brillene og nyt turen i 3D. Nesten 3D i alle fall. For det er tross alt begrenset hvor god effekt man får med å lage anaglyph 3D med video fra et kamera, men effekten er merkbar. Jeg vil vel kanskje heller kalle det utvidet 2D.

Last ned Bybanen i 3D fra Mininova. Fila er på 224MB.

One thought on “Bybanen i Bergen – i 3D

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.