Michael Jackson – This Is It (Blu-ray)

I fjor sommer skulle Michael Jackson hatt sine siste konserter – This Is It – på O2 Arena i London. Men disse konsertene blei det aldri noe av, da Michael Jackson døde 25. juni i fjor (2009). Men i forberedelsene til disse konsertene blei mer enn 100 timer filmet, og det er blitt en flott musikk dokumentar.

Jeg fikk aldri sett This Is It, da den gikk på kino, men har sett den på Blu-ray og synes det var en god dokumentar. Det er ingen dokumentar om Micheal Jackson, men med Michael Jackson. Vi får ikke se alt han har gjort, men hva han holdt på med. Så dette er ikke noe sentimentalt skvip, men viser Jacksons forberedelser til de kommende konsertene han skulle holdt.

Vi får se en danse audiotion hvor Michael Jackson velger ut dansere som skal være med. Vi får se utprøving av utstyr som skal brukes under ulike nummer. Jeg blei spesielt fascinert av danserne som blir skutt opp av gulvet ved hjelp av hydraulik. Det så ganske stilig ut. Og vi får se innspill av Thriller i 3D (men 3D utgaven er ikke med på disken).

Danserne, korister og Micheal Jackson gir alt under øvelsene. Jackson er også en perfeksjonist og i enkelte nummer ser vi han stoppe prøven for å be om at en ting spilles slik og slik.

Det meste av videomaterialet er i HD, men noen klipp har standard oppløsning. Og med tanke på at dette i utgangspunktet ikke er filmet for at allmennheten skulle se det, er kvaliteten veldig god. Lyden er også en ren nytelse.

This Is It er en flott bakomfilm/dokumentar om Michael Jacksons forberedelser til det som skulle ha vært hans siste konserter. Anbefales på det varmeste.

Disse låtene er med på dokumentaren:

 1. “Wanna Be Startin’ Somethin'” (med utdrag av “Speechless”)
 2. “Jam” (med utdrag av “Another Part Of Me”)
 3. “Bad”
 4. “Mind Is The Magic”
 5. “They Don’t Care About Us” (med utdrag av “HIStory”, “She Drives Me Wild” og “Why You Wanna Trip On Me”)
 6. “Human Nature”
 7. “Smooth Criminal”
 8. “The Way You Make Me Feel”
 9. “I Want You Back”
 10. “The Love You Save”
 11. “I’ll Be There”
 12. “Shake Your Body (Down to the Ground)” (instrumental)
 13. “I Just Can’t Stop Loving You”
 14. “Thriller” (med utdrag av “Threatened”)
 15. “Who Is It” (instrumental)
 16. “Beat It”
 17. “Black Or White”
 18. “Earth Song”
 19. “Billie Jean”
 20. “Man In The Mirror”
 21. “This Is It”
 22. “Heal the World”

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.