Anmeldelse: Salt (kino)

Salt Various
See More Salt Various at IGN.com

“Hvem er Evelyn Salt?” Et godt spørsmål. Det lurer jeg også på.

To ting vet jeg i alle fall. Evelyn Salt (spilt av Angelina Jolie) jobber jobber i CIA og hun er gift med Mike Krause som hun møtte i Nord-Korea noen år tidligere. Salt er faktisk på vei ut av CIA-bygningen i det hun får beskjed om at en russisk avhopper har meldt seg. Så da er det inn på avhørsrommet for å snakke med mannen som presenterer seg som Vassily Orlov.

Under avhøret kan Orlov avsløre at en russisk agent er på vei til New York for å drepe den russiske presidenten. Denne agenten er en såkalt sovende agent. Og navnet på denne agenten er, nemlig, Evelyn Salt.

Jeg vet ikke helt hva jeg synes om Salt. På den ene siden er det mye bra action. Flott å se biljakt der Angelina Jolie hopper fra trailer tak til trailer tak. Flukten, skyting osv. Den delen av filmen er veldig underholdnende. På den andre siden, hva skjer med Evelyn Salt i det hun får beskjed om at hun, angivelig, er en russisk spion? Akkurat den overgangen synes jeg kanskje det blei tatt litt lett på. Jeg hadde kanskje forventet litt mer her.

Alt i alt, er det vel en grei action-thriller, sånn midt på treet.

Fakta
Regi – Phillip Noyce. Medvirkende – Angelina Jolie, Chiwetel Ejiofor, Liev Schreiber, Zoe Lister Jones, Yara Shahidi, Gaius Charles, Victor Slezak, Daniel Olbrychski, Corey Stoll, Cassidy Hinkle, Nicole Signore, Kevin O’Donnell, Michelle Ray Smith, Cecilia Foss.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.