Last ned Flåmsbanen i anaglyph 3D

Så har NRK gjort det igjen, filmet et jernbanestrekning. Denne gangen var det Flåmsbanen som sto for tur. Turen fra Myrdal stasjon og ned til Flåm tar ca. 58 minutter. Togturen ble vist i sin helhet på NRK1 søndag 5. september.

Og som vanlig ved slike togturer, legger NRK ut videomaterialet med Creative Commons by-sa 3.0. Det betyr i korte trekk at hvem som helst kan gjøre hva som helst med videoen så lenge man følger betingelsene gitt av NRK.

Denne gangen er det også filmet i 3D. De sier dette er deres første 3D-produksjon, men for de med god hukommelsen filmet de faktisk litt 3D under Lillehammer OL i 1994. Dette har de tydeligvis glemt. Uansett, på NRKbet.no finner du alle filer for nedlasting via bittorrent. De har 1080p og 720p versjon i 2D, i tillegg til 1080p parallell 3D (altså venstre-høyre bilde ved siden av hverandre) og left/right versjonen (i separate filer). NRK har også lagt ut hele turen på YouTube.

Jeg har tidligere laget anaglyph 3D versjon av Bergensbanen og Bybanen med utgangspunkt i et kamera. Denne gangen har jo NRK video for både venstre og høyre øye, så da trengte jeg ikke å ‘jukse’ meg til 3D.

Det er også mulig å laste ned Flåmsbanen i anaglyph 3D via bittorrent fra Mininova. Fila er på 1,1 GB i 1080p og kan blant annet spilles av på PS3 uten noen omkoding.

Finn fram 3D-brillene!

Bilde og video deles med Creative Commons by-sa 3.0-lisens av NRK og Frank Eivind Rundholt.

One thought on “Last ned Flåmsbanen i anaglyph 3D

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.