Dokumentar om Wikileaks på SVT


Foto: Flickr – New Media DaysCreative Commons Attribution-ShareAlike

Svenske SVT har laget en dokumentar om Wikileaks og organisasjonens grunnlegger, Julian Assange. Dokumentaren Wikileaks – med läckan som vapen (‘WikiRebels – The Documentary‘) sendes på SVT2 søndag 12. desember kl. 20.00 og på SVT1 tirsdag 14. desember kl. 03.30. Den kan dessuten sees på SVT Play, hvor den er tilgjengelig fram til 16. januar 2011. Dessuten har den kommet seg ut på YouTube.

Sitat fra SVT.se om dokumentarern:

Dokument inifråns Jesper Huor och Bosse Lindquist följer utvecklingen från grundaren Assanges tonårs hackande in i militära stordatorer – ända in i nutiden – till den sista veckans offentliggörande av 260 000 explosiva amerikanska diplomatrapporter. På vägen berättas historien om hur Wikileaks lagt ut miljoner hemliga dokument på nätet och avslöjat allt från korrumperade afrikanska presidenter till fifflande schweiziska och isländska banker.

I programmet deltar Julian Assange och flera av organisationens viktigaste företrädare i de första djupare intervjuerna som gjorts. Dokumentären kan också för första gången visa i detalj den centrala roll två små länder i Europas norra utkant spelat och spelar – Sverige och Island.


Videoen er tilgjengelig fram til og med 16. januar 2011

One thought on “Dokumentar om Wikileaks på SVT

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: