Sommer-OL i TV-spill versjon

I disse OL-tider passer det seg kanskje med å ta en liten titt på noen sportsspill med olympiade som tema. Det er ikke snakk om nye spill, men gode gamle 8-bit slagere. Jeg har valgt meg ut tre spill.

Gjenngangerne for de fleste av disse OL-spillene, er at man kan øve seg i hver enkelt gren før man begir seg ut i konkurransen. Ofte er det også mulig med et mini-OL der man bare velger et ut et lite antall øvelser man vil konkurrere i. Man kan spille alene eller sammen (kanskje rettere sagt mot) andre spillere.

En annen fellesnevner er knappetrykking. Det gjaldt å trykke så fort som mulig, i takt, for å få godt fart til å gjennomføre øvelsen. Om man spilte en del, var det ikke uvanlig at man kunne få krampeliknende tilstander i fingrene. Og en del håndkontrollere tok nok også kvelden etter noen runder med sommer-OL.

Hva er ditt favoritt spill i OL-sjangeren?

Track & Field (Konami, 1983)

Spillet kom først ut i arcadehallene, men blei senere konvertert til en rekke konsoller, som f.eks. Atari 2600, NES, Game Boy og ZX Spectrum.

Den japanske versjonen av spillet, Hyper Olympic, fikk en offisiell lisens for 1984 olympiaden.

Spillet inneholdt seks forskjellige idretter: 100m sprint, tresteg, spydkast, 110 m hekk, slegge og høydehopp.

Summer Games (Epyx, 1984)

Det er vanskelig å ikke ta med Summer Games. En virkelig klassiker! Jeg husker jeg spilte det mye på Commodore 64. En maskin jeg selv ikke hadde, men som flere klassekamerater var i besittelse av.

Spillet kom originalt på Commodore 64, men blei senere konvertert til blant annet Apple II, Atari 2600, Master System og Amiga. I 1985 kom Summer Games II. Commodore 64 versjonen lot deg koble de to spillene sammen til et stort OL.

Summer Games inneholdt sju idrettsgrener; stavsprang, stuping, sprint, gymnastikk, svømming, skeet og roing.

Olympic Gold (U.S. Gold, 1992)

Dette er det første spillet som hadde en offisiell lisens fra IOC. I tillegg var det sponset av Coca-Cola. Spillet kom bare ut på Sega Master System, Game Gear og Mega Drive. Det er Master System versjonen jeg har har spilt.

Du kunne konkurrere i 100 m, sleggekast, bueskyting, 110 m hekk, stavsprang, 200 m frisvømming og 3 m stup.

 

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.