Warning: mysqli_connect(): not found in /customers/b/3/0/frankeivind.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-no-category-base/wp-no-category-base.php on line 263 Warning: mysqli_connect(): not found in /customers/b/3/0/frankeivind.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-no-category-base/aioseop_class.php on line 71 The Dark Knight Rises (2012) | kino anmeldelse | Frank Eivinds verden

Anmeldelse: The Dark Knight Rises (2012)

Christopher Nolan har levert en solid triologi i sin tolkning av Batman universet.

Handlingen i The Dark Knight Rises foregår åtte år etter The Dark Knight (2008). Bruce Wayne har ikke beveget seg utenfor sitt Wayne Manor i løpet av disse årene. Og Batman har også vært fraværende. Kanskje ikke så rart, siden kriminaliteten i Gotham City er så godt som borte etter at Dent Act blei innført.

Men slikt varer jo ikke evig. Skurken Bane går til angrep på børsen, og gjør Bruce Wayne fattig som ei kirkerotte. Han blir senere tatt til fange og plassert i et hull, langt unna Gotham City. Gotham City er på ingen måte et trygt sted å være, etter at Bane overtar kontrollen over byen.

The Dark Knight Rises er en knakende god film, på høyde med den forrige som jeg synes var hakket bedre. Nolan har klart å skape et nærmest realistisk Gotham City. Man tror på det som skjer. Batman er også en sårbar person.

Nolans univers er veldig mørkt og dystert, men har noen glimt av humor inni mellom. Når det er sagt, så kler denne filmen det dystre. Men der det er mørke, er det også håp.

La kinomørket ta deg, gå å se The Dark Knight Rises.

Original tittel: The Dark Knight Rises. Utgitt: 2012. Land: USA. Sjanger: Action. Regi: Christopher Nolan. Produsent: Emma Thomas, Christopher Nolan, Charles Roven. Manus: Jonathan Nolan, Christopher Nolan. Historie: Christopher Nolan, David S. Goyer. Skuespillere: Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt Morgan Freeman. Studio: Legendary Pictures, Syncopy Films, DC Comics. Distributør: Warner Bros. Pictures

Skjermbilde fra traileren.

One thought on “Anmeldelse: The Dark Knight Rises (2012)

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.