Karl Gustav er Norges minst kjedelige

Karl Gustav Georgsen fra Oslo ble Norges minst kjedelige da en jury kåret hans bidrag i Sony Playstations antikjedsomhetskampanje til vinner i Norge. Kampanjen har vært et stort, sosialt eksperiment for å redusere kjedsomhet i Norden.

– Georgsen viser at kreativitet og humor kan løse en hvilken som helst kjedelig situasjon, sier PR-sjef for Sony Playstation i Norden, Marius Steen.

I videoen Georgsen vant med viser han hvordan man kan bekjempe kjedsomhet i en regntung, norsk sommer ved å reise til Roma. Georgsens bidrag ble umiddelbart populær på Facebook-siden, Anti Boredom.

– Det er supert å vinne! Da jeg så muligheten til å delta i konkurransen, og gjøre noe som var morsomt på turen min i Roma var det fantastisk, sier Georgsen. Han forteller at han hentet mye inspirasjon fra bloggere på Youtube og eldre PlayStation-reklamer da han lagde filmen.

Steen synes filmen var veldig morsom.

– Å sette seg på flyet til Roma er en effektiv vei ut av norsk regn og kjedsomhet. Men selv om det er spennende å reise, var det åpenbart ikke spennende nok på sightseeing og det var morsomt å se at PlayStation Vita-spilling var mer fengende, sier Steen.

Vil redusere kjedsomhet i Norden

Den nordiske kampanjen ”Antiboredom” har også kåret hvilket land som er best på  kjedsomhetsbekjempelse. Nordmenn, svensker, dansker og finner har konkurrert om å skape mest mulig moro via Facebook og Youtube.

Et eget kjedsomhetsbarometer har målt hvilke land som reduserer kjedsomheten mest ut i fra antall opplastede tips og antall seere. Finland ble i en nordisk undersøkelse oppfattet som det kjedeligste landet i utgangspunktet, og kampanjen viser at ingen har like mange råd om hvordan man skal håndtere kjedsomhet som finnene. Finland gikk opp i ledelsen i midten av juli, og har siden det ikke sett seg tilbake. Finland er dermed de dyktigste på å bekjempe kjedsomhet i Norden.

Den norske vinneren gratulerer selvfølgelig hele Finland med prisen.

– Gratulerer til hele Finland! Grunnen til at de er flinke til å håndtere kjedsomhet i Finland er sikkert fordi de bor i et kjedeligere land enn oss, sier Georgsen mens han ler – vel vitende om at hans egen førstepremie ikke blir like flott ettersom Finland slo Norge i den nasjonale kampen. Den gjeveste førstepremien, en Sony TV med 3D og Internett, går til Minna Laamanen fra Finland. Norske Georgsen vinner et Sony vanntett HD videokamera.

Teknologiske løsninger på kjedsomhet

I forkant av kampanjen ble nordisk kjedsomhet satt under lupen, og innsikten har blitt brukt aktivt i kampanjen.

– Vi vet at over 60 prosent av den norske befolkningen tyr til internett og at hele fire av fem ungdommer surfer på Facebook når de ikke har noe å gjøre. Derfor skapte vi et anti-kjedsomhetsunivers på Facebook og mobil. Teknologi og kjedsomhetsbekjempelse henger sammen, og vi er selvfølgelig overbevist om at ingenting er så viktig i denne kampen som en Sony PlayStation Vita, sier Steen.

Kilde: Pressemelding 07.09.2012

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.