A Good Day to Die Hard (2013)

a_good_day_to_die_hard

Det er femte gangen Bruce Willis ikler seg rollen som John McClane. I A Good Day to Die Hard tar McClane turen til Moskva for å hjelpe sin tilsynelatende opprørske sønn Jack McClane. Det viser seg at Jack jobber i CIA. Dermed blir det far og sønn mot røkla.

Det tar ikke veldig lang tid etter at John McClane ankommer Moskva før det skytes over en lav sko og en biljakt er i gang. Action-sekvensene er ganske stilige og filmen underholdene. Men likevel føles det som om at noe mangler.

I forhold til de tidligere filmene, så virker skurkene i denne filmen noe mer anonyme. Savner også en litt dypere historie og handling. Nå trenger kanskje ikke en actionfilm å ha en ‘seriøs’ historie, men ting må liksom henge på greip. Det er ikke alltid det holder å pøse på med pang-pang. Så skullee det dukke opp en film nummer seks i serien, bør manus være noe fyldigere. Og handlingen bør kanskje foregå i USA.

Isolert sett er A Good Day to Die Hard en god actionfilm. Sammenliknet med tidligere filmer i serien, er nok denne noe under pari.

Yippee Ki-Yay motherfucker!

Tittel: A Good Day to Die Hard. Land: USA. Utgitt: 2013. Sjanger: Action. Regi: John Moore. Produsent: Alex Young, Wyck Godfrey. Manus: Skip Woods. Skuespillere: Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch, Yuliya Snigir, Radivoje Bukvić, Cole Hauser. Studio: Giant Pictures, TSG Entertainment. Distributør: 20th Century Fox.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.