Filmer på Netflix du bør se

Det er mange, mange filmer på Netflix. Så hva skal du se? Her kommer noen anbefalinger, filmer som jeg liker. Om du har sett dem eller har andre gode filmtips, så skriv gjerne i kommentarfeltet.

Bølgen (2008) (org. ‘Die Welle‘)

Dette er en svært tankevekkende film. Hvordan lar vi oss manipulere?

En historielærer vil vise sine stundenter hvordan et diktatur kan vokse fram, også i et moderne Tyskland. I en prosjektuke på skolen utfører han et sosialt eksperiment. Han starter enkelt med at alle må kalle ham “Herr Wenger”. Deretter må alle begynne å gå med hvit t-skjorte. Eksperminetet begynner etter hvert å leve sitt eget liv, etter egne regler.

En skremmende, men god film.

Om du synes dette virker kjent, så har du kanskje sett The Wave fra 1981 eller hørt om Ron Jones sitt eksperiment ‘The Third Wave’ som han gjennomførte på en skole i USA i 1967. Begge filmene er basert på denne hendelsen.

Memento (2000)

Dette er en spennende thriller om Leonard Shelby som har mistet sin kone etter at en mann har voldtatt og drept henne. Problemet for Leonard, er at han har en sjelden type for hukommelsestap. Han husker nemlig kun de 15 siste minuttene. Og det gjør det vanskelig for ham å finne mannen som drepte sin kone. Derfor noter han ned alt og tar bilder av det han gjør.

Dette er en veldig smart, god og underholdende film.

Gone Baby Gone (2007)

En 4-åring blir meldt savnet etter at hun forsvant på mystisk vis. To privatetterforskere blir ansatt av en tante til 4-åringen. Dette gjør de noe motvillig og politiet er heller ikke helt fornøyd med at noen privatetterforskere skal snuse rundt.

Tempoet i filmen er  veldig rolig, men det er aldri kjedelig. Spenningen ligger i hva privatetterforskerne finner ut og det er det som driver det hele framover. Det rolige tempoet og den jordnære tilnærminger gjør filmen veldig ekte og troverdig.

Gone Baby Gone vil gi deg en god filmopplevelse og anbefales på det varmeste.

Jeg har tidligere anmeldt både Memento og Gone Baby Gone på bloggen min. Har du funnet noen gode filmer på Netflix?

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.