Retrospillmessen i Sandefjord

retrospillmessen_sandefjord2014_32

Tidligere i vinter fant jeg ut at Retrospillmessen skulle være i Sandefjord helgen 24. og 25. mai. Så jeg tenkte at dette måtte jeg få med meg. Messen blei arrangsjert av Spillmuseet.

Det var mange spillkonsoller og datamaskiner, så jeg hadde mange runder rundt i hallen for å se på, ta bilder og prøve dem ut. Jeg tror jeg var innom de fleste maskinene, men er ikke helt sikker.

Svært mange av konsollene prøvde jeg for aller første gang som for eksempel Ataris Jaguar, Philips Videopack Computer G7000 eller Apples eneste konsoll, Pippin. Mens andre maskiner var det 30 år siden sist jeg spilte (ja, jeg begynner å bli litt retro selv).

Jeg fikk prøvd det forhatte E.T. spillet på Atari 2600. Selv om jeg ikke spilte så mye, så er ikke det et spill jeg ville ha lagt så mye tid i.

Dragon’s Lair har jeg så vidt prøvd tidligere. Timing er alt i dette spillet, men jeg klarte ikke å komme over den første broa. Spillet kunne testet på Philips CDi.

Jeg fikk meg også en liten ny favoritt, Mine Storm på Vectrex. Vectrex er en konsoll med egen vektorskjerm. Veldig artig å prøve denne.

Det var også gøy å prøve Lotus 2 igjen på Amiga 500, og Pinball Fantasies på Amiga CD32 var også veldig bra.

Jeg prøvde også Hyperkins Retron 5 som snart er i salg i USA. Dette er en 10-i-1 maskin og må si at dette virker veldig lovende.

Det var også flere selgere her som solgte spill og tilbehør til mange av spillmaskinene. Selv kjøpte Skate or Die til NES, Populous og Land of Illusions starring Mickey Mouse til Sega Master System.

Etter å ha vært på Retrospillmessen er en ting sikkert, jeg vil ha flere gamle spillmaskiner. Nostalgien lenge leve!

Foto: © 2014 – Frank Eivind Rundholt

 

3 thoughts on “Retrospillmessen i Sandefjord

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.