En forhåndstitt på Retron 5

retron5_pre_01

Denne uka blei min Retron 5 levert på døra. For de av dere som ikke vet det, så er Retron 5 en konsoll som kan spille spill fra Nintendo NES/Famicom, SNES/Super Famicom, Game Boy/Color, Gameboy Advance, Mega Drive/Genesis og Sega Master System (m/konverter).

Retron 5 fra Hyperkin er blitt utsatt flere ganger. Den skulle vært lansert i 2013, men blei utsatt til i år. Noen utsettelser senere kom den endelig på markedet i USA i begynnelsen av juni. På mange måter minner lanseringen av Retron 5 på lanseringa av HBO Nordic; utsettelser, misfornøyde kunder og en mer eller mindre stille Hyperkin. Jeg tror etterspørselen etter Retron 5 var mye større enn det Hyperkin hadde forventet seg.

Jeg forhåndsbestilte Retron 5 på Amazon.com [affiliate-lenke] i februar til $99 (utsalgsprisen er nå $139) og valgte den sorte modellen. Amazon fikk i første runde kun den grå modellen og da de hadde den inne på lager (i noen få timer før de blei utsolgt igjen), fikk jeg byttet farge. Dagen etter blei Retron 5 sendt fra Amazon og to dager senere, torsdag 19. juni, hadde jeg den på døra.

Jeg prøvde Retron 5 første gang på Retrospillmessen i Sandefjord i mai, og blei imponert. En anmeldelse av maskinen kommer senere når jeg har fått spilt en del med den. Men så lang er jeg svært fornøy. Jeg har prøvd spill fra alle de 10 maskinene Retron 5, og det virker veldig bra. Konsollen har HDMI så spillene ser helt fantastiske ut på HDTV. For meg er Retron 5 en god innvistering.

retron5_pre_03 retron5_pre_02

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: