Nok et snøkaos i Oslo

Man skulle vel kanskje tro at Oslo kunne takle litt snø som var godt varslet. Men det klarte ikke hovedstaden denne gangen heller, onsdag 17. januar.

Med beskjed fra kona som begynte på jobb før meg om å ta meg god tid til jobb, dro jeg ti minutter hjemmefra før jeg pleier og en t-bane tidligere. Det var så pass tidlig på morran, at det stort sett var bussene som hadde begynt å kansellere avganger.

T-banenholdeplassene ned mot byen var fullt av folk, det samme ble t-banen etter hvert også.

Og værre skulle det bli. Snøen lavet ned og det blåste veldig godt, opp mot liten storm i kastene. Det var til å begynne med dårlig brøytede veier og ikke minst fortau.

I løpet av formiddagen kom nyhetene om at all busstrafikk sto, t-banen gikk sånn litt på halv-tolv (med blant annet evakuering fra en tunnel). Så sto det meste av togtrafikken og Gardermoen ble også stengt i noen timer.

Jeg ble jo litt “begymret” for hvordan jeg skulle komme meg hjem fra jobb. Men via litt andre veier og transportmidler enn jeg vanligvis tar, kom jeg meg hjem jeg også. Kollektivtrafikken tok seg opp igjen utover ettermiddagen.

Men det blir nok litt kaos neste gang det kommer 20+ cm med snø!

Foto: © 2024 – Frank Eivind Rundholt

Snøkaos i Oslo
På vei mot jobb i dag morges.
Snøkaos i Oslo
Selv om det både var måket og folk gikk her gjevnlig, var ikke det så lett å se i snøværet og føyken.
Snøkaos i Oslo
På trikken sto man som sild i tønne. Det er faktisk utrolig hvor mange folk det er plass til på en trikk!

Snøkaos i Oslo

Snøkaos i Oslo
Det var kommet en god del snø her hjemme også.
Snøkaos i Oslo
Veranden var godt nedsnødd…
Snøkaos i Oslo
…så da var det greit å få måket den også.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.