Påskekrim 2015 på strømmetjenestene

paskekrim_2015_streamingtjenester

Strømmetjenestene setter kanskje ikke opp serier spesielt for påsken, men de har likevel mange TV-serier som fin kan fungere som påskekrim.

Sherlock

Netflix – 9 episoder (sesong 1-3), Viaplay – 3 episoder (sesong 1)

I denne oppdaterte utgaven av Arthur Conan Doyles elskede mysterier, streifer den eksentriske detektiven rundt i dagens London på leting etter spor.

The Killing

Netflix – 44 episoder (sesong 1-3)

En tvilrådig detektiv vil forlate regntunge Seattle for å begynne et nytt liv, men drapet på en ungjente blir en besettelse som tvinger henne til å bli.

The Fall

Netflix – 5 episoder

Da Belfast-politiet kjører seg fast i sin utredning av en mordbølge, hentes kriminalinspektør Stella Gibson inn for å lede den videre etterforskningen.

Broadchurch

Netflix – 8 episoder (sesong 1)

Når en ung gutt blir drept i den lille kystbyen Broadchurch, blir de lokale etterforskerne Ellie Miller og Alec Hardy satt på den mystiske saken.

Wire in the Blood

Viaplay – 12 episoder (sesong 2-4)

Prisvinnende serie basert på Val McDermids bøker om en psykolog som hjelper politiet med å spore opp seriemordere. Dr Hill bor i Bradfield og blir rekruttert av politiet for å jobbe med profilering. Sammen med Carol Jordan skal han bruke de eksentriske metodene sine for å hjelpe til med å spore opp seriemordere og løse grusomme kriminalsaker.

Den som dæber

HBO Nordic, Netflix – 6 episoder

Den som dreper handler om jakten på en ny type gjerningsmann, som er forbundet med både mystikk og frykt – seriemorderen. Serien følger en ny spesialenhet hos Københavns politi som etterforsker disse gjerningsmennenes forbrytelser, som sjeldent er forankret i tradisjonelle motiver og adferdsmønstre. Gruppen består av utvalgte kriminalbetjenter og eksperter som ikke kun etterforsker fysiske spor, men i like stor grad de psykiske sporene som både gjerningsmann og offer etterlater seg.

Top of the Lake

HBO Nordic, Netflix – 7 episoder

Et sted utenom det vanlige. En forbrytelse utenom det vanlige. “Top of the Lake”, fra den Oscar-vinnende regissøren Jane Campion, begynner med et mysterium: 12 år gamle Tui står til brystet i vann i en iskald innsjø på New Zealands South Island. Hun er gravid i femte måned, og vil ikke si hvem barnets far er. Så blir hun borte. Robin Griffin er en tøff, men uerfaren etterforsker som skal undersøke saken. Men når Robin blir mer og mer besatt av jakten på Tui, innser hun at for å finne Tui må hun finne seg selv. Dette en mektig og fengslende historie om vår søken etter lykken hvor drømmen om paradis tiltrekker seg dets onde tvilling undergangen.

Fargo

TV 2 Sumo – 10 episoder

I Bemidji, Minnesota møter vi den ydmyke forsikringssalgsmannen Lester Nygaard som har fulgt reglene hele livet og som et resultat blitt sett på som en som tar i mot fornærmelser med et smil. På den motsatte siden av det sosiale spektrumet finner vi Lorne Malvo, en farlig og manipulerende mann som gjør akkurat som han vil. Når disse to mennene møter hverandre tilfeldig, blir Lesters ukompliserte liv kastet av kurs og i retning katastrofe og ødeleggelse – og livet vil aldri bli det samme igjen.

Det tredje øyet

TV 2 Sumo – 10 episoder

For litt over fire år siden opplevde politimannen Viggo Lust alle foreldres verste mareritt da datteren hans, Christina, forsvant sporløst. Viggo klarer ikke å la den gamle saken ligge og prøver desperat å finne ut hva som skjedde med henne.

Mord og mysterier

C More Play – 14 sesonger

Ingenting er som det virker bak de velklipte hekkene i det pittoreske samfunnet Midsomer. Under idyllen skjuler det seg mørke hemmeligheter, skandaler og ondskap. John Nettles spiller hovedrollen som den humoristiske, tankefulle og metodiske politiinspektøren Baranby.

Poirot

C More Play – 12 sesonger

Agatha Christies kjente belgiske detektiv Hercule Poirot (David Suchet) havner i uforklarlige mysterier med sin venn kaptein Hastings (Hugh Fraser). De to tar opp kampen mot mordere, tyver og bedragere på en rekke steder rundt i verden. Inget mysterium er for lite for Poirot, og når han først har tatt fatt på en sak så sørger han også for å løse den.

Thygesen – “Panamaskipet”

NRK nett-tv – 3 episoder

Vilhelm Thygesen har fått sparken i politiet. Hans journalistvenninne Vera jobber med en sak om to forsvunne russere. Saken utvikler seg dramatisk for dem begge.

Rød snø

NRK nett-tv – 6 episoder

November, krigsåret 1942. Anne Eriksen, en ung norsk kvinne bosatt i Göteborg er på vei for å besøke gode venner i Dalsland – et besøk som skal få uante konsekvenser. Målet for reisen er Linds Pensionat i Nössemark. Hun tas imot av Ruth Lind, hennes sønn Evert og pensjonatets gjester. I det avsidesliggende pensjonatet råder fred og idyll. Men nærheten til det okkuperte Norge gjør stillheten skjør…

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.