Tre uker med snørrfrie unger

 

Det var med stor spenning etter påske at vi som jobber i barnehage ventet på veileder som skulle hjelpe oss med å drifte barnehagen på en god og smittevennlig måte nå i disse korona-tider. Svaret var smågrupper (kalt kohorter i veilederen), faste voksne i gruppene, delte områder både ute og inne, og god håndvask.

Etter tre uker med åpne barnehager, har det vel stort sett gått veldig greit. Ungene har vel knapt vært så friske som nå. Ingen har snørret! De som har småbarn eller jobber i barnehage vet at unger snørrer hele tida. Så håndvask er nok et veldig effektivt tiltak. Det samme så vi vel også under svineinfluensaen for ca 10 år siden, da vi økte fokus på å vaske hender. Sykefraværet gikk ned!

Vi har byttet på å starte ute og inne. Hatt faste områder vi leker på som vi har delt med andre avdelinger. Vi har også vært litt ekstra heldige ved at vi har fått mulighet til å bruke to områder på nabotomtene. Så det er godt med uteområder for vår del.

Det vi planla, har stort sett fungert greit, men noen småjusteringer har det jo blitt etter at vi har sett ting i praksis. Vi har sett at raske avskjeder kan være greit for både barn og foreldre. Mindre grupper gjør at barn leker annerles, bedre plass gir mindre konfliker. Av praktiske årsaker har vi delt leker mellom de forkjellige gruppene og hatt mindre leker enn vanlig. Det har også fungert fint.

Så selv om vi må være i mindre grupper og kanskje ikke leke like mye mellom avdelinger, har nok koronaen lært oss en del ting som vi kan ta med videre når hverdagen normaliseres igjen. I mellomtida er det bare å fortsette med god håndvask!

Barna er blitt veldig god på å vaske hender. De er jo generelt glad i vann, så det passer jo egentlig fint. De har til og med begynt å “vaske” hender i leken.
Vi er litt heldige i og med at vi har fått mulighet til å gjerde inn et lekeområde på nabotomta. Så vi har godt med områder å leke på.

 

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.