Anmeldelse: Saw 3D (2010)


Foto: IGN.com

En gjeng med overlevende etter Jigsaw bortføring og torturering samles av og til i en samtalegruppe med Bobby Dagen i spissen. Han har tjent seg rik på en bok om sine opplevelser som viser seg å være oppdiktede. Det fører til at Bobby Dagen, hans kone og flere personer som har med bokutgivelsen å gjøre blir bortført og plassert på et nedlagt sinsykehus. Her må Bobby Dagen gjennom en rekke Jigsaw oppgaver for å redde sin kone.

Det er vel godt at Saw-serien nå endelig i er over. Den første Saw-filmen var genialt godt, mens film nr. to overrasket svært positivt. For hvordan kunne denne toppe den første filmen? Etter dette har jeg sett Saw filmene for å se hva slags grusomheter folkene ville bli utsatt for.

Saw 3D – The Final Chapter er siste kapittel i film-serien, og denne gangen i 3D. Effektene i 3D er greie nok, men filmen vil fungere like godt i 2D. I Saw er det grusomhetene som er det viktige, og det har lite å si hvilken dimensjon disse er i. Ekle var de i denne filmen også.

Det jeg har likt med Saw-filmene er at flere av personene går igjen i de forskjellige filmene. Det gir en viss kontinuitet. Og selv om Jigsaw (Tobin Bell) døde i film nr. tre (tror jeg det var), har han spilt en rolle i alle filmene. Også Mark Hoffman (Costas Mandylor) er en figur som har hatt en viss funksjon i flere filmer.

Saw VII knytter litt løse tråder fra de tidligere filmene og vi får se flere tilbakeblikk. Filmen gir også mulighet for en oppfølger selv om dette visstnok skal være den siste filmen i serien.

Om du har sett de andre filmene i serien, kan det være greit å se The Final Chapter også. Om du ennå ikke har sett en Saw-film, så kan jeg anbefale Saw 1 og 2.

Utgitt: 2010. Land: USA. Sjanger: Grøsser/horror. Regi: Kevin Greutert. Produsent: Mark Burg, Oren Koules, Gregg Hoffman, James Wan, Leigh Whannell. Manus: Patrick Melton, Marcus Dunstan. Skuespillere: Tobin Bell, Costas Mandylor, Betsy Russell, Cary Elwes, Sean Patrick Flanery, Chad Donella, Gina Holden.

 

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.