Anmeldelse: Angry Birds (Android)

Mobiltelefonen fungerer også som spillplattform. Utvalget til Android-telefoner er kanskje ikke like godt som til iPhone, men et spill du bare må ha er Angry Birds.

Angry Birds er et svært vanedannende spill. Spillet består av flere ulike brett som er bygd opp av forskjellige konstruksjoner. Disse byggverkene består av blant annet glass, stein og tre som beskytter grisene som er plassert rundt omkring på brettene. Du bruker en sprettert som skyter ut fugler som da ødelegger konstruksjonene. De første brettene har bare en type fugl, mens du etter hvert har brett med ulike type fugler og egenskaper. Derfor må du også tenke strategi får å kunne knerte alle grisene. Noen fugler klarer å knuse det som er lagd av tre, men stopper totalt når fuglen treffer noe av stein.

Det er også kommet en spesialversjon av Angry Birds, nemlig Angry Birds Seasons. Den inneholder brett med Halloween-tema og en julekalender. Som med Angry Birds, kan brettene her også være svært utfordrende, og det trengs mer enn både 5 og 10 forsøk på å klare dem.

Det beste med Angry Birds for Android, er at spillet er gratis (men inneholder litt reklame). Men nå er ikke spillet så dyrt på iPhone da, koster vel 6 kroner er noe der omkring. Under har du QR 2D strekkoden til hendholdsvis Angry Birds og Angry Birds Seasons.

      

Angry Birds er lagd av finske Rovio. Spillet kom første gang ut i desember 2009 til Apple iOS og har solgt 12 millioner kopier på App Store. Deretter fikk Nokia N900 tilgang til spillet via Ovi Store og siden har både Palm’s webOS, Symbian^3 og Android-telefoner fått tilgang til spillet. Totalt er spillet lastet ned mer enn 50 millioner ganger. Solide tall med andre ord. Nå planlegges det versjon av Angry Birds til både PC, Mac, PlayStation 3, Xbox 360 og Wii. Selv PSP og DS ser ut til å få sine versjoner. (Kilde: Wikipedia.org)

Angry Birds er et spill du bare MÅ ha på din telefon.

   

   

   

   

Foto: Skjermbildene er tatt med en HTC Desire i debug-modus.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: