Slik er HBO Nordic

Etter en svært trøblete start (og den er ikke over), er endelig HBO i gang med å lansere HBO Nordic. De inviterer bruker puljevis, så noen må nok smøre seg med tålmodighet enda en stund.

Seriene

Antall serier kan man ikke klage på. Her er det selvsagt HBO-seriene som gjelder. Du får Newsroom, Game of Thrones, Six Feet Under og Sopranos, blant annet.

I tillegg til serier fra HBO, vil du finne materiale fra Starz og Freemantle.

Seriene er tekstet på norsk, svensk, dansk og finsk. Nye episoder vil være tilgjengelig i løpet av 24 timer etter at de er sendt i USA.

HBO Nordic har også noen filmer, men her er nok utvalget noe mer beskjedent.

hbo_nordic_seriene

Bildekvaliteten

HBO Nordic sier at 1 Mbps vil gi SD-kvalitet, men en internettlinje på minst 4 Mbps vil HD-kvalitet. Det er det de sier. I praksis er det noe helt annet.

For meg virker det som om man ser videoen gjennom et smårutete vindu. Man ser faktisk små ruter på bildet og ingen kurver er myke. Pikslene er veldig tydelig.

Her må noe gjøres nå. Kan nevne at bildekvaliteten på min Samsung Galaxy S3 virker god.

Ser i en artikkel på Dagbladet.no at det foreløpig kun er Samsung sine SmartTVer (fra 2012 riktig nok) som nyter godt av bilde i HD-kvalitet. HD-kvalitet for andre vil komme etter hvert. Men likevel, dette er alt for svakt av HBO.

Bildet under viser hvordan kvaliteten er.

HBO

Bindingstid

Det er ikke gratis prøvetid hos HBO Nordic som både Netflix og Viaplay har. Du får riktig nok 1 måned gratis, men det krever at man binder seg.

Ved 12 måneders bingdingstid betaler du 79 kroner i måneden. Ved løpende abonnement betaler du 129 kroner i måneden. For begge gjelder 3 måneders oppsigelsestid. Det vil si, om du vil teste tjenseten, må du abonnere i minst 3 måneder.

Oppdatering: HBO Nordic snur – Gratis prøvetid ut januar 2013 [19.12.2012]

Støttede enheter

Da Netflix blei lansert tidligere i høst, hadde jeg 7 ulike enheter som jeg kunne bruke Netflix på. Da har jeg ikke regnet med mine to PCer. Med HBO Nordic er antall enheter 1 ved lansering (PC ikke medregnet).

Så per dagsdato er støtten for ulike dingser elendig. App for Android er tilgjengelig. Det samme gjelder for 2012-modellene av Samsung sine Smart-TV. Min Smart-TV fra i fjor er foreløpig ikke støttet, selv om det skal komme. iOS app er inne til godkjenning, så burde komme snart. Men det vil ikke være mulig å bruke Airplay. På nettstedet deres skriver de “HBO’s innhold krever et sikkerhetsnivå som ikke støttes av Airplay/Apple TV.

Støtte for PS3 og Xbox 360 skal også komme. Men dette er selvsagt noe som burde vært der fra starten av.

Du kan registrere opptil fem enheter, men kun benytte en om gangen. Etter å ha nådd grensen, er det mulig å slette en enhet for å registrere en ny.

Vent med å abonnere

Om du har tenkt å abonnere på HBO Nordic er min enkle konklusjon: VENT! Tjenesten vil først være fullverdig den dagen HBO Nordic streamer HD-kvalitet til alle. Å se TV-serier og filmer på PC i 2012 fungerer dårlig. App til iOS, spillkonsoller og andre enheter må komme på plass før det skal bli praktisk og enkelt å bruke tjenesten.

Jeg hadde store forventninger til HBO Nordic, da det blei annonsert i høst. Foreløpig er jeg skuffet.

2 thoughts on “Slik er HBO Nordic

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.