Og slik er Netflix i Norge

Så var endelig Netflix kommet til Norge. Til glede for mange, til skuffelse for andre.

Først som sist. Selvfølgelig ønsker man mer innhold, selvfølgelig vil man ha de aller siste episodene av en TV-serie. Men da er det viktig å huske på at det er under en uke siden Netflix åpnet her i Norge. Selv i USA har de ikke det nyeste av det nye og Netflix legger kun ut hele sesonger av TV-serier. Dessuten betaler vi bare 79 kroner i måneden for å se så mye vi vil.

Når det er sagt, så har jeg funnet mer enn nok å se på i lang tid framover. Filmer jeg gjerne vil se igjen, TV-serier jeg har gått glipp av eller ikke begynte å se i den første sesongen. Så jeg kan faktisk ikke klage (så veldig mye ennå).

Se Netflix på alt

Du må opprette din Netflix-konto på web. Men når det først er gjort, så er det bare å logge seg på allverdens av dingser.

Jeg har prøvd Netflix på Playstation 3, Xbox 360, Nintendo Wii, Samsung Galaxy SIII, Apple TV, iPad, Samsung Smart-TV og PC. Brukergrensesnittet varier noe mellom de ulike enhetene, men det er stort sett like lett/vanskelig å finne fram.

Det flotte med Netflix, er at når du ser noe på mobilen mens du sitter på bussen, kan du fortsette fra der du slapp når du kommer hjem og slår på ditt Smart-TV.

Mange av filmene/seriene er i HD og Netflix streamer i flere kvaliteter. SD og HD blir også gradert. Netflix sier 1,5 Mb er anbefalt tilkoblingshastighet, 3 Mb for DVD- og 5 Mb for HD-kvalitet. Det kan være lurt å sette ønsket kvalitet i innstillingene.

Når det er sagt, så vil jo også kvaliteten variere med alderen på innholdet. Et eksempel er Ghostbusters. Jeg så filmen i HD på Xbox 360 og filmen var veldig kornete, ikke uvanlig for en film fra 1984 (som ikke er restaurert). Så ville jeg sjekke hvordan den så ut i på Nintendo Wii. Konsollen kan kun vise SD, men Ghostbuster så faktisk litt bedre ut i SD fordi den lavere oppløsningen ikke får med seg alt det kornete som i HD. Det samme har jeg også registrert Blu-ray og DVD av samme film, der faktisk DVD utgaven er den beste.

Kan bli litt bedre

Selvsagt skulle man ønske at Netflix hadde litt nyere innholdt, men jeg er faktisk ikke skuffet over slik det er nå. Jeg visste at selv USA ikke har det aller nyeste, så hvorfor skulle da Norge ha det? Heldigvis vil Netflix oppdatere innholdet sitt gjevnlig. Så utvalget vil bli bedre over tid.

Det jeg savner så langt med Netflix, er en huskeliste. Når jeg ser igjennom lister med filmer, er det stadig vekk en film jeg kunne tenke meg å se på et senere tidspunkt. Men uten en huskeliste, er vel den filmen glemt når jeg logger meg ut. Heldigvis er dette en funksjon som Netflix jobber med. Så da er det bare å håpe at den kommer om ikke så lenge.

Netflix sier at avtalene de har med de ulike selskapene er langsiktige. Det betyr at når innholdet først er ute på Netflix, så blir det liggende der lenge. Men jeg savner likevel at de oppgir utløpsdato på innholdet sitt, slik f.eks. NRK og TV 2 Sumo gjør på sine tjenster.

En annen ting er at tekstingen er med gul farge. Jeg hadde foretrukket hvit som er vanlig her. De aller fleste titlene går det an å slå av tekstinga på for de som ønsker det, men det er ikke mulig på alt. Filmene er tekstet på de nordiske språkene, men det er også mange som har savnet muligheten for engelsk teksting.

Sluttord

De som trodde at Netflix ville ha alt det nye, er nok skuffet. Jeg har sett en del som kaller Netflix en brukthandel. Mulig det, men også på en brukthandel kan du finne skjulte skatter.

Netflix har bare holdt åpent en uke i Norge, så gi dem litt tid. På den andre side bør jo Netflix komme med mer innhold som vil holde på de som til nå er skeptiske.

Så lang liker jeg Netflix veldig godt. Jeg har ingen problemer med å betale de 79 kronene i måneden tjenesten koster.

One thought on “Og slik er Netflix i Norge

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.