Test av Grundig DTR 8860 VOD

Endelig har PVR’en til RiksTV kommet. Grundig DTR 8860 VOD er nå ute på markedet. Den er bare nesten et år forsinket, men skal ikke dvele noe mer med det. Klikk.no og Teknofil.no har også testet dekoder. For se alle bildene i stort format, samt flere skjermbilder, kan du gå til galleriet jeg har lagd.

Grundig DTR 8860 VOD kommer vel i det man kan kalle en standard pappeske. Pakken inneholder PVR, en fjernkontroll, strømforsyning, en kort antennekabel og en Scart-kabel. Har du HDTV må du gå til anskaffelse av en HDMI-kabel sjøl, noe som anbefales sterkt.

Installasjonen er svært enkel. Sett i abonnementskortet fra RiksTV, koble til strøm, antennekabel og HDMI-kabel og slå på boksen. Deretter er det bare å følge instruksjonene på skjermen. Vanskeligere enn det er det ikke.

Litt stor og tung, men ligger godt i hånden.

Fjernkontrollen er litt stor og tung, men den ligger veldig godt i hånden. Tastene ligger på litt upraktiske steder, slik at du må flytte hånda hvis du bruker en, eller det beste er kanskje å bruke to hender.

Mange tilkoplingsmuligheter.

Det finnes mange tilkoplingsmuligheter. Du har antenne inn- og utgang. HDMI (anbefales), to Scart-kontakter og komponent. På lydsiden har du phono stereo-kontaker og S/PDIF. Dessuten kan den kobles til nettverk. Dette vil vel bli brukt ved fremtidige tjenester. Grundig har også lagt til to USB 2.0 kontakter, en bak og en foran under Smartkort leseren.

Menyer

Hovedmenyen
Hovedmenyen

Menyene er veldig oversiktlige og greie. Hovedmenyen består av seks  valg; Opptak, Favorittliste, Foreldrekontroll, Dine valg, Installasjon og Hjelp.

Opptak

Opptaksliste
Opptaksliste

Du kan sortere opptakslisten etter Alle opptak, Planlagt, Innspillt og Ikke inspillt. Opptaken for navngitt etter programnavnet. I tillegg ser nå når programmet er tatt opp (klokkeslett og dato) og lengden på opptaket. Du får også info om programmet hvis dette var tilgjengelig ved opptak. Øverst i venstre hjørne starter videoen automatisk når du beveger deg nedover opptakene. Dette er egentlig litt unødvendig, et stillbilde hadde holdt. Jeg hadde også satt pris på om opptakene kunne bli sortert etter kategorier som Film, Dokumentar osv.

Favorittliste

Du kan lage din egen favorittliste.
Du kan lage din egen favorittliste.

Du kan lage dine egne favorittlister. Velge hvilken kanaler du vil ha med og rekkefølgen på disse. Dette kan være praktisk. Hvert familiemedlem kan ha sitt liste med de kanalene man ser på.

Foreldrekontroll

Foreldrekontroll
Foreldrekontroll

Med foreldrekontroll kan man passorbeskytte kanaler slit at ikke alt er tilgjengelig hele tiden.

Dine valg

Her kan du gjøre en del instillinger.
Her kan du gjøre en del instillinger.

I Dine valg kan du stille inn språk på tekst, lyd og undertekster. Du kan velge om PVRen skal gi fra seg stereolyd eller 5.1 surround hvis dette er tilgjengelig. Under Regionsvalg, velger du hvilken region du tilhører. Dette er greit hvis du bor et sted der du får inn signaler fra flere fylker. Ved å velge din region blir kanalista sorter slik at du for distrikstsendinger og lokal TV fra der du bor og ikke fra nabofylket.

Installasjon

Gjør endringer i installasjonen.
Gjør endringer i installasjonen.

Her kan du forandre TV instillinger, system instillinger og oppgradere dekoderen når.

Hjelp

Grei hjelpmeny
Grei hjelpmeny

I hjelpmenyen kan du lese om alt du trenger å vite om dekoderen. Det er også instruksjoner om hvordan du kan få fjernkontrollen til å styre både TVen og DVD-spilleren.

MHP

Digitalt tekst-tv.
Digitalt tekst-tv.

MHP, Multimedia Home Platform, eller digitalt tekst-tv gir et mye rikere tekst-tv en du er vant til. Siden kan inneholde bilder, ser bedre ut og er mer avansert enn det tradisjonelle tekst-tv. Foreløpig er det bare NRK som benytter denne muligheten.

EPG

Elektronisk programguide
Elektronisk programguide

EPG eller elektronisk programguide er det beste med hele greia. Du kan enkelt se hva som er på TV og hva som kommer. Trykk på en knapp og programmet vil bli tatt opp. Her ligger også kanskje den største mangelen med dekoderen. Du kan nemlig bare se hva som skjer på en kanal omgangen. Det burde ikke hvert noe problem med matrise visning slik at du ser hva som gå samtidig på forskjellige kanaler.

Et annet lite problem når du skroller ned programlista er at når du kommer til siste program for en dag, spretter den ikke automatisk over til neste dag. Du må selv velge neste dag manuelt. Jeg håper at dette blir oppdatert senere.

Selv om dekoderen har to TV-tunere, kan bare den ene brukes til opptak. Du kan altså ikke ta opp to programmer samtidig.

Konklusjon

Selv om Grundig DTR 8860 har noen mangler, er det absolutt en god dekoder. Det er første gang jeg har digital TV og dekoder (med opptak), og jeg må si meg veldig fornøyd med den. Det er lett å se på TV, timeshift er uunværlig (har det på min gamle analoge harddiskopptaker) og med 500 GB harddisk skulle det være nok plass til mange timer TV. I tillegg til TV har du jo mange radiokanaler og lytte til også.

Bruker du RiksTV som din digital TV leverandør, er Grundig DTR 8860 absolutt å anbefale.

Her er en YouTube video jeg lagde som viser en rask gjennomgang av menyene.

Her er link til bildegalleriet for flere skjermdumper.

Tekniske spesifikasjoner til Grundig DTR 8860 VOD (slik de er listet opp i manualen).

System

 • Dobbel DVB-T
 • Inngangsfrekvensområde: VHF III: 174-230 MHz 7 & 8 MHz; S-bånd II: 230-300 MHz 7 & 8 MHz; S-bånd III: 300-470 MHz 8 Mhz; UHF IV: 470-606 MHz 8 MHz; UHF V: 606-862 MHz 8 MHz
 • Drives av STb7109 CWC
 • FLASH-minne: 68 MB
 • RAM-minne: 256 MB
 • Harddisk: 500 GB

Tilkoblingsmulighet

 • HDMI
 • YPbPr (komponent)
 • TV SCART
 • VCR/DVD SCART
 • Antenne inn
 • Antenne ut
 • 2 x RCA (stereolyd)
 • Optisk S/PDIF digital utgang
 • 2 x Smart-kortleser
 • Likestrøm fra ekstern strømforsyning
 • 2 x USB 2.0-porter
 • RJ-45 port til Ethernet-tilkobling

Bilde

 • MPEG-2 MP@ML, MPEG 2 HDTV MP@HL, MPEG-4 AVC H.264 p.10 MP@L3 og HP@L4.0
 • Tilgjengelig oppløsning: HDTV: 576i, 576p, 720p, 1080i, SD: 576i
 • Formater: 4:3, 16:9 med Pan & Scan, Letterbox

Lyd

 • MPEG-1 lydlag II & III; stereo, felles stereo, mono, dobbel mono
 • AC-3 via S/PDIF, HDMI
 • HE-AAC nivå 2
 • HE-AAC nivå 4

Tilgangssystem

 • Conax v7 med parring

Programvare

 • MHP 1.1.2 (Osmosys)
 • Loader for oppgradering av programvare via luft

Denne bloggposten blei opprinnelig lagt ut søndag 14 september 2008 og er oppdatert mandag 15 september med link til Teknofil og Klikk, nytt bildegalleri og jeg har lagt til spesifikasjonene.

5 thoughts on “Test av Grundig DTR 8860 VOD

 • Pingback: Ny vidunderboks fra RiksTV

 • 20/09/2008 at 21:15
  Permalink

  Er det mulig å se på et opptak samtidig som et annet program tas opp?

  Reply
 • 25/09/2008 at 00:08
  Permalink

  Er egentlig litt skuffet. Jeg har en Pioneer DVR 530H opptaker og Grundig faller helt igjennom i forhold til den som harddisk-maskin.

  – ingen redigeringsmulighet på opptak

  – ingen valg av kvalitet

  – ingen repeterende opptak (hver dag, uke, onsdag etc.) sies å komme i fremtiden

  – opptak via EPG blir amputert om sending er forsinket, en må manuelt legge til tid. Men dette kan ikke gjøres i det en bestiller opptak, en må gå til liste over opptak (Grundig samler ferdige og fremtidige opptak i en liste) og gjøre korrigering der.

  – tillater ikke kollisjon av opptak, på Pioneer kommer det advarsel, men en får lov til å legge inn bestilling. Det andre opptaket starter når det første er ferdig.

  – når en trykker opptak når en ser på et program taes bare dette programmedt opp. Ikke mulig å si ta opp to timer, på Pioneer ordnes dette med gjentatte trykk på recordknapp (i steg på en halv time).

  Reply
 • 25/09/2008 at 15:46
  Permalink

  Takk for linken til klikk.no. Vi har nå lansert Twingly, så da lenker vi også tilbake til deg!

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.