En musikklegende er borte

Det blir noe spesielt når tidenes pop artist går bort. Michael Jaksons profesjonelle karriere startet 11 åring i 1969 med The Jackson Five. Han har gitt ut en rekke album, og Off the Wall (1979), Thriller (1982) og Bad (1987) er vel de som stikker seg fram som mesterverkene.

Thriller som kom i 1982 er et kapittel for seg. Albumet er det mest selgende noen sinne og har anslagsvis solgt noe sånn som 65 millioner eksemplarer. I 1984 vant han hele åtte Grammy priser, inkludert priser i tre forskjellige sjangre: pop, R&B og rock. Av de ni sangene på albumet, blei sju gitt ut som singler. Alle sju havnet blant topp 10 på Billboard Hot 100. MTV blei også viktig for Jackson, og musikkvideoen til Thriller og Beat It blei spilt til stadighet. 

Det er vel liten tvil om at Michael Jackson fikk problemer da 90-tallet begynte. Han blei gift og skilt, hadde pengeproblemer og en litt skrantende helse. Men det mest alvorlige for Michael Jackson var da han blei anklaget for sexsuell omgang med barn. Dette blei han frikjent for, men vil for alltid stå som en skamplett i hans ettermæle. (Kilde: Wikipedia.org)

Det er klart det blir litt oppstyr når en artist som Michael Jackson dør i en alder av 50 år. Han døde torsdag 25. juni 14.26 lokalt tid (23.26 norsk tid) i Los Angeles. Han etter lot seg tre barn: Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson og Prince Michael Jackson II.

Det har selvfølgelig vært spekulert i hva som er dødsårsaken. Han gikk på morfinliknende medisiner som kan ha ført til hjertestans. Så langt er det ikke funnet noe som kan indikere at det har skjedd noe kriminelt. Og Jacksons lege, Dr. Conrad Murray, som var etterlyst av politiet en stund, er ikke mistenkt i Jackos død. Det vil nok gå enda litt tid før endelig resultater er klare og etter ønske fra familien er det blitt gjennomført en ny obduksjon. Etter at nødsamtalen kom inn til 911-sentralen, gikk det bare minutter til ambulansepersonal var på stedet. De jobbet med hjerte- og lungeredning i rundt 40 minutter før Jackson blei fraktet til UCLA Medical Center hvor han senere blei erklært død.

Det er ikke bare Jacksons famile og venner som sørger. Det sørges det nå over hele verden, også i NorgePaul McCartney som hadde noen prosjekter sammen med Jackson på 80-tallet før Michael Jackson kjøpte rettighetene til Beatles-katalogen kommenter bortgangen til “The King of Pop” slik på sin hjemmeside:

It’s so sad and shocking. I feel privileged to have hung out and worked with Michael. He was a massively talented boy man with a gentle soul. His music will be remembered forever and my memories of our time together will be happy ones.

I send my deepest sympathy to his mother and the whole family and to his countless fans all around the world. 

Lisa Marie Presley som var gift med Michael Jackson skriver ganske åpenhjertig på sin MySpace-side. Hun skriver blant annet at Jackson en gang sa han var redd for å ende opp slik Elvis gjorde [far til Lisa Marie Presley], og at hun på nytt nærmest gjennopplevde akkurat det samme som da sin far døde. Du kan også lese hele innlegget oversatt til norsk på Dagbladet.no.

Michael Jackson skulle hatt sitt store comeback på O2 Arena i London med hele 50 konserter og den første konserten skulle vært om ca. to uker. AEG hadde investert ca. 30 millioner dollar i produksjonen av konsertene og vil trolig tape veldig mye penger på at disse nå, naturlig nok, ikke blir noe av. Alle som har kjøpt billetter vil få pengene sine tilbake (så lenge de ikke er kjøpt på svartebørsen). Michael Jackson var også redd for hva som ville skje hvis han ikke gjennomførte konsertene.

The King of Pop” – Michael Jackson blir omtalt som et stort geni. Og det er ikke så rart når man ser hvilke hits som kom fra de første albumene. Jeg synes det er vanskelig å velge meg en favoritt, men Beat It og Bad er så absolutt blandt dem. 

Selv om Michael Jackson har forandret seg mye i årenes løp, og gjort ting han ikke burde, vil han alltid bli husket for sin Moonwalk og danseopptreden, og den fantastiske musikken han lagde.

Det er et pop ikon og en legende som nå er borte.

6 thoughts on “En musikklegende er borte

 • 28/06/2009 at 22:28
  Permalink

  elvis is the KING,and MJ will be the the king of pop for a while,but he will never be like elvis..forever and never..elvis presley:))))))))))))))

  Reply
 • 29/06/2009 at 13:25
  Permalink

  Its about time Elvis was replaced, he is the old king, MJ is the new king.
  The king is dead, long live the king!

  Reply
 • 12/07/2009 at 11:47
  Permalink

  Hvorfor skriver du pop idol og musikk legende? Disse orddelingingene har ikke noe med det norske språket å gjøre, så hvorfor fortsette med denne forsøplinga? Jeg fatter ikke at det skal være så problematisk å lære seg dette!

  Reply
  • 12/07/2009 at 17:17
   Permalink

   Av og til går det litt raskt i svingene, og det er ikke alltid jeg korrekturleser innleggene mine heller. Selv om jeg selvfølgelig prøver å gjøre det. Så noen skrivefeil vil det alltid være i innleggene mine. Sånn er det bare.

   Reply
 • 12/07/2009 at 11:54
  Permalink

  Unnskyld. Det er jo dårlig å kritisere språkbruk, når man selv gjør skrivefeil, men nå retter jeg min, så kan jo du også rette dine! Det heter selvsagt "orddelingene".

  Reply
 • Pingback: Michael Jackson - "This Is It" - musikkvideo av Spike Lee | Frank Eivinds verden

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.