Lengste solformørkelsen på lange tider

Solformørkelse Kina - Flickr.com - zitalee_jingyi
(Foto: zitalee_jingyi, Creative Commons

I natt norsktid kunne de som befant seg i Asia se en solformørkelse som varte svært lenge. På det meste, sør for Bonin-øyene ved Japan, varte den totale solformørkelsen i hele 6 minutter og 39 sekunder, noe som er veldig lenge.

Ikke overraskende kanskje, så hadde Knut Jørgen Røed Ødegaard tatt en tur til Kina for å oppleve formørkelsen. “Jeg har aldri sett en formørkelse som har vart så lengesa Ødegaard. Kanskje ikke så rart, siden det er svært sjeldent en formørkelse varer så lenge.

Formørkelsen startet i India og gikk gjennom Nepal, Bangladesh, Bhutan, Burma og Kina.

Det hadde jo vært gøy å vært der og oppleve formørkelsen, men jeg får ta til takke med noen et knippe videor jeg fant på YouTube fra formørkelsen.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.