Et skadeskutt skip synker enda litt raskere

Fredrik Neij, Peter Sunde Kolmisoppi og Gottfrid Svartholm Warg, kjent som gjengen bak The Pirate Bay, er igjen stevnet for retten. Denne gang av blant annet Disney, Universal, Sony Pictures, Warner Bros og Columbia Pictures. Black Internet AB som er TPBs internettleverandør er også stevnet.

Mannen bak Urospredere, Simon Eriksen Valvik, tror dette om hvorfor filmbransjen gjør som de gjør nå:

Filmbransjen føler at The Pirate Bay ligger nede etter å ha foreløpig tapt rettsaken og solgt nettstedet til andre eiere. De synes de har overtaket, og ønsker å gjøre det vanskelig for gutta som står bak.

Piratskuta har ikke lagt til havn ennå og det vil vel ta en stund før den gjør det. I tillegg til den nye stevningen, har jo piratgutta anket den forrige dommen. Så dette kommer nok til trekke ut en lang stund ennå.

Og i løpet av den tida fortsetter folk å laste ned og filmselskapene gjør ikke en dritt for å lage gode lovlige alternativer. Det hjelper ikke at det finnes mange tjenester i USA, blant annet gratis streaming tjenester, når dette ikke er tilgjengelig for resten av verden. Ikke rart det kopieres.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.