District 9 – anmeldelse

district9_03

Over Johannesburg i Sør-Afrika svever det en stor farkost som brakte med seg utenomjordiske skapninger. Disse blir kalt reker på grunn av likheten med dette krepsdyret. 20 år etter ankomster, er det nå 1,8 millioner “reker” som bor i ghettoen. Og dette er selfølgelig et stort problem. Mye kriminalitet og vold. Løsningen på problemer er å internere “rekene” i en interneringsleir kalt District 9. Det er Multi-National United (MNU) som har fått ansvaret for dette. Men de er mer interessert i våpenteknologien til “rekene” enn hvordan de har det.

District 9 er noe så sjelden som en dokumentarisk science fiction film. Og vi følger Wikus van der Merwe (Sharlto Copley) som gir beskjed til de utenomjordiske at de vil bli flyttet til et sikrere sted. Merwe er en artig skrue. Han prøver vel å framstå som tøff og selsikker, men er vel egentlig ikke det. Utkastelsen av “rekene” byr på problemer og det blir en del konfrontasjoner uten at jeg vil si noe mer om det.

Filmen starter fantastisk bra i dokumentarisk stil, noe jeg liker veldig godt. Men sånn ca. halvveis blir det en mer rendyrket action-skyt-og-pang-pang film. Litt skuffende kanskje. Hadde de klart å holde det dokumentariskepreget hele veien hadde totalinntrykket mitt vært enda bedre. Men det skal sies at dette ikke er noen dårlig film. Det er faktisk en veldig god science fiction film. Og problematikken den tar opp om kriminalitet, vold og integrering kan lett overføres til den virkelige verden.

Jeg kan absolutt anbefale Disctrict 9. Det er en god sci-fi film og også en morsom film, mye på grunn av den artige karakteren Wikus van der Merwe. Filmen er regisert av Neill Blomkamp og produsert av Peter Jackson.

Under kan du se traileren til District 9. Bildene er hentet fra IGN.com.

district9_02

district9_01

2 thoughts on “District 9 – anmeldelse

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.