a-ha gir seg

a-ha - signing Oslo
(Foto: Frank Eivind Rundholt, Creative Commons)

Etter etter å ha slått igjennom på midten av 80-tallet går det nå mot slutten for a-ha. Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy har bestemt seg for så slutte mens de er på topp, etter 25 år. De gir seg neste år med en verdensturne. Noe som må være en grei måte å avslutte på.

Noen tall jeg hentet fra VG.no:

  • 9 studioalbum med over 35 millioner solgte album – hele 70 millioner enheter medregnet singler.
  • 15 Topp 10- singler i Storbritannia alene.
  • Tallrike nominasjoner og priser, samt en lang rekke verdensturnéer blant annet inkludert den legendariske konserten på Maracana Stadium i Rio de Janeiro i 1991 foran et publikum på utrolige 196.000 mennesker.

Og selv om de nå gir seg, er det allerede noen som tror på et nytt comeback. Det er vel kanskje litt tidlig å snakke om det, men lov å hope. Jeg har alltid likt a-ha og synes det var utrolig morsomt da de blei spilt på Sky Channel på 80-tallet. Jeg hadde en egen kassett som jeg kun tok opp a-ha sanger på. Jeg var på min første signering i juni i år, men har ennå ikke vært på noen konsert med a-ha. Heldigvis er ikke 7. november så langt unna. Dessuten har jeg nå fått meg billetter til den siste konserten i Oslo Spektrum 4. desember neste år.

En av de største slagerne til a-ha er nok Take On Me som i sin tid hadde en banebrytene musikkvideo, som du kan se under.

a-ha.com kan du lese litt om dere virke og turne neste år.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.