En liten test av Twitter, Facebook og Zune video store på Xbox 360

xbox_live_update_preview_october_2009_00_720

I november kommer det en ny oppdatering til Xbox 360. Som annonsert på E3-messa tidligere i år, kommer Twitter, Facebook, Zune Video Store og Last.FM (kun USA og UK) til Xbox 360 nå i høst (oppdatering: Kommer tirsdag 17. november).

Men noen heldige, deriblant meg, som meldte seg på Xbox LIVE Preview Program for en ukestid siden, har de siste dagene fått oppdatert sin Xbox. Så dette er skrevet etter et par dagers erfaring med de nye tjenestene.

Under kan du en video jeg har lagd. Tatt opp med Hauppauge HD-PVR i 1080i, redigert og konvertert til 720p før den blei lastet opp på YouTube.

 

Zune Video Store

xbox_live_update_preview_october_2009_01_720

Det som tidligere het Video Marketplace er omdøpt til Zune Video Store. Og for første gang har også vi i Norge mulighet å leie video på Xbox 360. Dette har vært mulig i USA og enkelte europeiske land. Med denne oppdatering omfatter videoleie 18 land totalt.

Zune Video Store er den tjenesten jeg har gleda meg mest til. Det er svært enkelt å leie film. Nå er ikke utvalget så stort ennå, kun 89 filmer. Men vi hadde ingen fra før, og dette er bare en preview release. Nye titler vil bli lagt til etter hvert. Av de 89 filmene er 19 i HD: Absolute Power, Constantine, Eyes Wide Shut, The Fugitive, Full Metal Jacket, Harry Potter and Chamber of Secrets, Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Harry Potter and the Prisnoer of Azkaban, The Last Samurai, The Matrix, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, Ocean’s Eleven (2001), Ocean’s Twelve, Pee-Wee’s Big Adventure, Three Kings, Training Day, Troy – Director’s Cut, V for Vandetta.

Leie av HD film koster 470 Microsoft points, mens en SD film koster 350. I norske kroner vil de si ca. 39 kr for HD og 29 kr for SD, helt greie priser synes jeg. Men jeg håper Microsoft går bort fra bruk av poeng, og heller viser prisene i virkelige penger.

Jeg leide Three Kings i HD, og så den streamet i 1080p. Det virket veldig bra. Litt vanskelig å bedømme kvaliteten på bildet helt, siden denne filmen bruke en del filter. Men jeg synes det så bra ut. Da jeg startet filmen, bufret den et par sekunder og jeg så hele filmen uten noen problemer. Nå har jeg en 12Mbit linje, men jeg har lest at det skal gå å streame i 1080p ned mot 4Mbit. Er det noen som har erfaring med andre hastigheter, så kommenter gjerne artikkelen.

Siden jeg ser en del filmer, er dette en tjeneste jeg kommer til å benytte meg av. Etter hvert vil tilbudet av filmer bli bedre, og flere i HD. Men jeg klager ikke. Dette ser ut til å bli en bra tjeneste. Håper også at de legger til mulighet for teksting, dette finnes ikke nå.

xbox_live_update_preview_october_2009_02_720

xbox_live_update_preview_october_2009_03_720

 

Twitter

Med Twitter kan du følge dine kontakter å se de 50 siste tweetsene. Du kan skrive dine egne tweets, gjøre søk og følge emnetrendene. Virker greit, men kan kun brukes direkte fra Dashboard. Det er ikke mulig å ta fram Twitter mens du spiller. Selv med kun 140 tegn tar det litt tid å skrive med kontrolleren. Det er kanskje nå det kan være greit å kjøpe seg Xbox 360 Messenger Kit.

Jeg kommer nok ikke til å bruke dette programmet så mye, da det er enklere å gjøre det på PC. Men det er jo millioner av Xbox 360 brukere, så en del vil helt sikkert ha nytte av Twitter på Xbox.

xbox_live_update_preview_october_2009_09_720

xbox_live_update_preview_october_2009_10_720

xbox_live_update_preview_october_2009_08_720

 

Facebook

xbox_live_update_preview_october_2009_04_720

Facebook på Xbox’en lar deg gjøre en god del av det du kan på webben. Du kan sjekke nyhetfeeden, skrive statusmeldinger, se dine egne og venners bilder. Du har også mulighet til å sjekke om noen av dine Facebook venner er på Xbox Live og motsatt. Denne funksjoner vil jo bli bedre når alle har fått Xbox oppdateringa.

Du har ingen innboks på Xbox sin Facebook. Så får du meldinger der, så vet du ikke det og kan ikke lese dem før du sjekker på PCen. Du har heller ikke mulighet til å bruke appletene som du har på webben.

Også Facebook må kjøres fra Dashboard.

 xbox_live_update_preview_october_2009_05_720

xbox_live_update_preview_october_2009_06_720

xbox_live_update_preview_october_2009_07_720

 

Last.FM

Dette er en tjeneste for streaming av musikk og er bare tilgjengelig i USA og Storbritania. Også denne tjenesten må kjøres fra Dasboard, så det er ikke mulig å streame musikk mens man spiller. En stor svakhet.

Jeg måtte bruke min amerikanske gamertag for å få bilde under.

xbox_live_update_preview_october_2009_11_720

 

En liten oppsummering

Jeg synes dette virker som en god oppdatering av Xbox 360. Nå kommer jeg ikke til å bruke hverken Twitter eller Facebook mye på Xbox 360. Men det er millioner av brukere som har sin Xbox på nett og som helt sikker finner nytteverdi i å bruke disse fra sin spillmaskin.

Zune Video Store virker veldig lovende og gleder meg til det kommer flere titler. Har venta lenge på å kunne leie filmer direkte på Xbox 360 (ser også fram til den dagen det blir mulig på Playstation 3).

Alt i alt, en god oppdatering.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.