Snart stiftes kampanjeorganisasjon Stopp Datalagringsdirektivet

Stopp Datalagringsdirektivet

Både i sommer og nå i høst har det vært bloggstafett mot datalagringsdirektivet. Og snart skjer det ennå mer. Tirsdag 3. november er det stiftelsesmøte for kampanjeorganisasjon Stopp Datalagringsdirektivet. På sin hjemmeside sier de følgende om kampanjen:

Stopp Datalagringsdirektivet er en tverrpolitisk uavhengig kampanjeorganisasjon som har som formål å spre informasjon om datalagringsdirektivets negative konsekvenser for personvernet, og hindre at direktivet blir tatt inn i norsk lov.

Stiftelsesmøte vil foregå i Fritt Ord sine lokaler i Uranienborgveien 2, tirsdag 3. november 18.00-20.00. Grunnet stor pågang, må man nå melde seg på dette  møtet. Innledning skjer ved Jon Wessel-Aas (NRKs advokat) med temaet “Hvorfor er DLD problematisk?“. Deretter er det politiske appeller med:

 • Liv Signe Navarsete, kommunalminister og leder for Senterpartiet
 • Bård Vegard Solhjell, parlamentarisk leder og nestleder i SV
 • Michael Tetzschner, stortingsrepresentant for Høyre
 • Bjørnar Moxnes, Rødt Oslo
 • Per Sandberg, stortingsrepresentant og nestleder i Frp
 • Knut Arild Hareide, stortingsrepresentant for KrF
 • Trine Skei Grande, stortingsrepresentant og nestleder i Venstre

Arbeiderpartiet glimrer med sitt fravær.

De siste dagen er motstandet mot DLD nevnt hos både aftenbladet.no, aftenposten.no og  idg.no. Anbefaler sterkt å lese blogginnleggene til Carl Christian Grøndahl, Knut Johannesen og ikke minst VamPus sitt innlegg. Vil du lese enda mer, kan du jo se på hele direktiv 2006/24/EF (dansk tekst) som er det offisielle navnet på datalagringsdirektivet.

Vil du støtte aksjonen Stopp Datalagringsdirektivet, kan du registrere deg på stoppdld.no, og følg debatten på Twitter.

2 thoughts on “Snart stiftes kampanjeorganisasjon Stopp Datalagringsdirektivet

 • 01/11/2009 at 08:00
  Permalink

  Takk for at du bidrar til å spre budskapet. Vi har fortsatt mye ugjort, men et stort engasjement på tvers av politiske skillelinjer kan gjøre en forskjell.

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.