NRK1 i HD fra februar 2010

I februar neste år er endelig ventinga for å få NRK1 i HD over. Nærmere bestemt fredag 12. februar. Dette er nok ingen tilfeldighet, fordi det er samme dag OL i Vancouver i Canada starter. Det betyr at alle direktesendinger fra OL vil bli sendt i HD. Andre sendinger blir oppskallert til HD, så i alt blir TV-bildet på NRK1 bedre fra denne dagen.

Jeg kan ikke huske om å ha lest noe sted om NRK går for 720p eller 1080i, men regner vel med at det blir sistnevnte. Alle platformer vil få NRK1 i HD, så det skulle bety kabel, satelitt og bakkenett. Naturligvis vil det bli en gradvis overgang til programmer som sendes i HD. Men å starte med OL i HD gleder i alle fall meg.

Til å begynne med vil lyden være i stereo, men å få lyden i 5.1 er neste prioritering for NRK. Og når det er i boks vil NRK2 og NRK3 går over i HD fra 2011.

Jeg synes det er flott å ha fått en dato for når NRK starter sine HD-sendinger. NRK tar allerede opp en del programmer og serier i HD og jeg håper de setter opp Kodenavn Hunter forholdvis raskt etter at NRK1 går over til HD. Også Himmelblå er spilt inn i HD.

Jeg gleder meg allerede.

Kilde: Teknisk Ukeblad

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.