a-ha konsert i Oslo Spektrum

aha_oslo_01

You can go here for an English translation/rewriteof this post.

I sommer da jeg fant ut at a-ha skulle ha konsert i Oslo i november, tenkte jeg at dette må jeg få med meg. Nå har jeg vel likt a-ha siden jeg kunne lese og hadde en egen opptakskassett for a-ha sanger på slutten av 80-tallet.

Billetten til denne konserten blei plutselig litt mer verdifull, da a-ha bestemte seg for at nå var det slutt. Og før jeg visste ordet av det hadde jeg også kjøpt billett til avskjedskonserten 4. desember neste år. Så da satt jeg her med billetter til to konserter før jeg i det hele tatt hadde vært på en eneste a-ha konsert.

a-ha hold to konserter i Oslo på henholdsvis fredag 6. og lørdag 7. november. Jeg var på sistnevnte. Denne konserten er med på Foot Of The Mountain – Tour 2009. Begge konsertene var utsolgte og stemningen var god allerede da donkeyboy varmet opp.

a-ha startet med The Sun Always Shines On TV. Og vi fikk høre både Stay On These Roads, Hunting High And Low og Velvet. Med litt hjelp fra Dagbladet, blei det sunget 21 sanger (akkurat dette teller jeg ikke når jeg er på konsert). Og til slutt fikk vi høre Take On Me, sangen som ga a-ha sitt store gjennombrudd i 1985.

Jeg synes det var en knakende bra konsert. Paul Waaktaar-Savoy, Magne Furuholmen og Morten Harket gjorde det bra på scenen. Publikum var så absolutt tilstede og sang med. Da Morten Harket annonserte siste sang, Foot Of The Mountain, reiste hele Spektrum seg og klappet igjennom hele sangen. Dette var jo ikke siste melodi fra a-ha gutta. Obligatorisk nok var det jo også ekstra nummer som blei avsluttet med Take On Me. Det eneste som var synd med konserten, var at tida gikk så alt for fort.

Under ser du et lite videoklipp jeg har satt sammen fra konserten.

 

Heldigvis er det ikke helt slutt for a-ha ennå. Til neste år starter de avskjedsturneen sin. Og sånn sett får de nok et aldri så lite boost i både kariere, platesalg og oppmerksomhet. Så blir det jo spennende å se hvor mange år det tar før a-ha finner sammen igjen etter siste konsert i Oslo 4. desember neste år. Jeg ser i alle fall fram til denne konserten.

Bildene har jeg lagt ut med Creative Commons lisens, og er tatt med mobilkamera i mørket på avstand, så kvaliteten er deretter.

aha_oslo_02

aha_oslo_03

aha_oslo_04

aha_oslo_05

aha_oslo_06

aha_oslo_07

aha_oslo_08

aha_oslo_09

aha_oslo_10

aha_oslo_11

9 thoughts on “a-ha konsert i Oslo Spektrum

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.