En tur med Bergensbanen

Nå har jeg trolig hatt min beste togtur på veldig lenge. Da jeg for en liten stund siden fant ut at NRK skulle sende et over sju timer langt program som dekket Bergensbanen minutt for minutt i forbindelse med Bergensbanens 100-års jubileum, så tenkte jeg at dette virka veldig sært.

Men så feil kan man faktisk ta. NRK2 startet sin sending 19.55 i Bergen, og toget rullet inn på Oslo S. ca. 03.15. Jeg fulgte vel med de siste 1t 45min. TV sto riktig nok på i bakgrunnen, men jeg fulgte med. Nå har jeg tatt Bergensbanen et par ganger tidligere (fysisk i toget altså), en kjempe flott tur. Men det var likevel fascinerende å se turen på TV.

Det som gjorde turen var den gode stemning med alle medpassasjerene som fulgte #Bergensbanen på Twitter. Det kom jo en og annen morsomhet (på NSB sin bekostning). Sju timer tog i beste sendetid en fredagskveld kan jo virke veldig mye. Men all kommentering etter som man passerte de ulike stasjonene gjorde dette til en veldig flott tur. Siden det var langt på natt twitret jeg om at det kanskje var på tide å legge seg. Men så lett var det ikke, og etter en halvtime fikk jeg følgende melding (jeg hadde jo fortsatt med mine tweets):

Du utsetter leggetiden? Du sa at du “likevel må legge deg” for 30 min siden :P

Og på det svarte jeg følgende:

Det er ikke lett å legge seg med så mange hyggelige folk på Bergensbanen.

Det må vel kunne kalles et smådristig prosjekt fra NRK sin side. Uten at det foreligger noen seertall ennå (de kommer først mandag), så har nok denne sendinga overgått hva folkene på Marienlyst kunne tenke seg. Dette baserer jeg på den høye og positive aktiviteten som foregikk på Twitter (og som også NRK har fått med seg).

Det var et par ting jeg tenkte på etter å ha sett turen med Bergensbanen. Jeg lurer på hvor mange stasjoner som har avstigning på høyre og venstre side på strekningen Bergen-Oslo, samt hvor mange stasjoner toget kjører forbi uten å stoppe. Noen som vet?

NRK skal ha honnør for at de turte å satse på dette. Og med Twitter blei dette en flott og sosial togtur. Til alle dere som så på: Tusen takk for en kjempe flott tur med Bergensbanen.

Oppdatering: Har lagt til det nest siste avsnittet med spørsmål + en setning i siste.

One thought on “En tur med Bergensbanen

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.