Litt raskere internett

Har du den høyeste hastigheten du kan få på internettlinja di? Det kan kanskje lønne seg å ta kontakt med supporten hos din internettleverandør. Linja di kan nemlig ha litt mer å gå på, spesielt hvis du har et ADSL abonnement der du kan få hastighet opp mot 20 Mbit/s eller der omkring. Har du abonnement på 2, 4 eller 6 Mbit vil du trolig ha omtrent denne hastigheten.

Jeg tok kontakt med min leverandør, Powertech, og spurte om de kunne øke hastigheten på min linje. Info på nettsiden deres viste at jeg kunne få opp mot 18 Mbit/s (teoretisk) der jeg bor. Selvsagt så har avstand til sentraler og kvalitet på linja noe å si for hvor høy hastighet man kan få.

Hastigheten var satt til 700 kbps opp og 9.599 kbps ned i modemet mitt. En test (se det første bilde under) viser at jeg hadde ca. 8,3 Mbit/s nedlasting og 0,54 Mbit/s opplastings hastighet. Nå er innstillingene i modemet på  1.437 kbps opp og 16.195 kbps ned. Ny test i dag viser at jeg nå har ca. 14 Mbit/s ned og ca 1,2 Mbit/s opp.

Dermed har jeg fått doblet opplastingshastigheten og nedlastingshastigheten har økt med ca. 5,5 Mbit/s. Så dette er jeg veldig fornøyd med. Så det skader jo ikke å spørre.

For å teste hastigheten på din internettlinje kan du for eksempel bruke Dinside.no/data sin test eller  SpeedTest.net.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.