Liten test av Partition Master

Når man kjøper ny PC, er harddisken gjerne partisjonert i to deler. En del som er den tradisjonelle C: disken og gjerne en skjult disk som inneholder installasjonsfiler for Windows. Av og til har produsenten delt harddisken i to (i tillegg til skjult del), altså C og D. Dette har jeg aldri likt. Jeg vil ha en partisjon per harddisk. Heldigvis går dette greit å fikse. Noe jeg gjorde på min Asus Eee PC 1005PE i løpet av et par minutter.

Det første jeg gjorde var å sjekke hva som var på D-disken, tok vare på det lille jeg hadde der og slettet resten. Jeg lastet ned programmet EASEUS Partition Master 5.0.1 Home Edition som er gratis og fungerer på Windows 2000/XP/Vista/Windows 7 (kun 32-bits).

Programmet er veldig enkelt å bruke. Det første jeg gjorde var å markere partisjonen som skulle vekk. I mitt tilfelle var dette D, se bilde under, og trykket Delete.

 

Deretter markerte jeg C-disken og valgte jeg Resize/Move partition og dro partisjon C slik at den fylte hele tomrommet fra D, se bildet under.

 

Så var det å velge Apply, la PCen starte på nytt og Partition Master gjøre jobben sin. Det tok ikke mange minuttene. Som alltid når man jobber med partisjoner, kan det være lurt å ta sikkerhetskopi av filer man er redde for. Det skjer vel skjelden noen feil, men er man uheldig har man i alle fall tatt vare på filene. Siden dette var en helt ny PC, var det ikke noe jeg trengte å tenke på.

Partition Master 5.0.1 Home Edition er gratis og gjør jobben sin på en grei måte, lett å bruke er det også.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.