Toy Story 1 & 2 i 3D

Toy Story kom i 1995 og var den gang revolusjonerende i den form at dette var den første helaftens spillefilmen lagd i 3D. Da snakker vi 3D som i datagenerert grafikk. Filmen blei en stor suksess og i 2000 kom oppfølgeren, Toy Story 2. Toy Story var første filmen i Disney Pixar samarbeidet.

For de som ikke husker handlinger, her er en kort oppsummering:

Toy Story 1
Andy har en rekke leker som kommer til liv når Andy forlater rommet sitt. Woody som er sjefsleken, føler seg litt truet da Andy har bursdag og får en ny og kanskje litt mer spennende leke, nemlig Buzz Lightyear. Andy har en nabo som er mindre snill mot leketøy…

Toy Story 2
Det viser seg at Woody er et ettertraktet samleobjekt og er derfor på vei til å bli solgt til en samler i Japan. Dette kan ikke de andre lekene godta og Buzz Lightyear, Rex, Slinky og de andre starter derfor en redningsaksjon for å få Woody tilbake.

Det er nå 15 år siden første filmen kom og 10 år siden film nr. 2 kom. Nå er de to filmene ute på kino i 3D-utgave, og da snakker vi om stereoskopisk 3D (som med briller på). Det fine med dataanimerte filmer er at det er forholdsvis lett å lage dem til 3D film. Man bare plassere inn et nytt kamera i modellene og rendrer en ny utgave av filmen. Litt magisk mix, og man har en 3D-film.

Jeg synes vel filmene holder seg forholdsvis godt. 3D gir en liten ekstra dybde, men det er ikke sånn wow-3D. Har du sett Avatar i 3D så er det mange ting som popper ut av lerretet, slik er det ikke med Toy Story. For meg så virker det som at 3D-effekten går fra skjermen og innover i bildet, ikke ut av bildet. Dette er kanskje ikke så rart, da Toy Story ikke er lagd som en 3D-film.

Så er spørsmålet om du skal se filmene i 3D. 130 kroner pr. film er en ganske stiv pris for to 10- og 15 år gamle filmer, selv om de er i 3D. Om du ikke er die-hard Toy Story fan, anbefaler jeg å spare pengene til Toy Story 3 i 3D (denne filmen er lagd for 3D og dermed gir bedre effekt vil jeg tro) som kommer på kino i august 2010. Ta heller å se filmene på DVD en gang til.

 Foto: IGN.com

One thought on “Toy Story 1 & 2 i 3D

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.