Warning: mysqli_connect(): not found in /customers/b/3/0/frankeivind.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-no-category-base/wp-no-category-base.php on line 263 Warning: mysqli_connect(): not found in /customers/b/3/0/frankeivind.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-no-category-base/aioseop_class.php on line 71 Tysk seier i Eurovision Song Contest 2010 - Melodi Grand Prix - MGP - ESC - Lena Meyer-Landrut | Frank Eivinds verden

Tysk seier i Melodi Grand Prix 2010

Tyske Lena Meyer-Landrut med “Satellite” var en av mine favoritter, og det var også denne sangen som vant. Tyskland fikk 246 poeng og dette var den første tyske Melodi Grand Prix seieren siden 1982, da Nicole vant med “Ein bißchen Frieden“. Lena er en sjarmerende ung dame og da det gikk opp for henne at hun hadde vunnet, lurte hun på om hun måtte synge sangen en gang til nå.

“Satellite” var en fenge låt. Ellers var det mye dårlig synes jeg. Og selv om Norge bare fikk totalt 35 poeng og endte på en 20. plass, synes jeg Didrik Sollie-Tangen gjorde en god jobb. Men Europa liker tydeligvis ikke for rolige sanger. Kanskje vi burde sende en med litt mer fart i til neste år? Selv om det  ikke blei noen god plassering for Norge, er jeg ikke skuffet (men Solli-Tangen var litt skuffet). Det var et flott show og jeg tror kringastingsjef Hans Tore Bjerkaas puster lettet ut for å slippe et MGP til neste år.

Dessuten blei det litt dramatikk da Jaume Marquet Cotkjent også kjent som Jimmy Jump entret scenen og blandet seg med de spanske deltakerne. Dette la jeg faktisk ikke merke til før det blei fortalt og jeg så bilder av det på nettet. Spanjolen har tidligere løpt i på banen under bland annet EM finalen i fotball 2004.

Twitter er genialt til arrangementer som Eurovision Song Contest. Fulgte både #MGP og #ESC. Artig å lese kommentarer og hva folk synes om både sanger og show.

Her er resultatlista, topp 5:

 1. Tyskland – Lena Meyer-Landrut – «Satellite» – 246p
 2. Tyrkia – manga – «We Could Be The Same» – 170p
 3. Romania – Paula Seling & Ovi – «Playing With Fire» – 162p
 4. Danmark – Chanée & N’evergreen – «In A Moment Like This» – 149p
 5. Aserbajdsjan – Safura – «Drip Drop» – 145p

Foto: NRK1 HD

2 thoughts on “Tysk seier i Melodi Grand Prix 2010

 • 30/05/2010 at 18:20
  Permalink

  Sangen var også en av mine favoritter. Synes bare at hun virker alt for nervøs, når hun synger live. Men det er nok noe som sikkert blir bedre framover.

  Ellers likte jeg Ukraine og Tyrkia sine bidrag veldig godt.

  Reply
  • 30/05/2010 at 18:07
   Permalink

   Er enig at hun kanskje virker litt nervøs. Men likte låta, det var litt fart i den og lett og nynne med.

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.