Anmeldelse: Polarekspressen (2004)

Det er ikke lett å være liten gutt og ønsker å tro på nissen når alle bevisene sier noe annet. Han (går bare under Hero Boy i rulleteksten) hører noe(n) som går nede, men finner ut at dette bare er sine egne foreldre. På rommet sitt blar han igjennom et leksikon og avisartikler som inneholder beviser på at det med nissen umulig kan være sant.

Etter å ha sovet en liten stund våkner gutten av noe på utsiden. Det er et stort tog, Polarekspressen, som kommer for å hente ham. På toget sitter det allerede en del barn. Veien til Nordpolen er lang og kronglete, men de kommer til slutt fram hvor de møter Nissen.

Polarekspressen er en hyggelig film som handler litt om det å tvile, tro og hjelpe andre personer. Filmen baserer seg på boka med samme navn.

Filmen har brukt motion capturing for å lage bevegelsene til figurene i filmen. Tom Hanks har ikke mindre enn seks roller i filmen. Animasjonen er OK, men siden filmen bruker ekte figurer så ser det litt sånn sånn ut. Filmer som The Incredibles og Despicable Me fungerer bedre, da disse har figerer basert på fri fantasi. For er Polarekspressen en animasjonfilm, eller er det en mennekse film forkledd som animasjon?

Blu-ray discen jeg har inneholdt også Polarekspressen i anaglyphisk 3D, det vil si 3D med rød-cyan briller. Dette virker ikke så godt, da det er mye ghosting (du ser ting som er forbeholdt venstre øye med høyre øyet og motsatt). Slitsomt i lengden. Hold deg til 2D versjonen-

Uansett er Polarekspressen en grei film å se i juletida.

Utgitt: 2004. Sjanger: animasjon, jul. Orginal tittel: The Polar Express. Regi: Robert Zemeckis. Manus: Robert Zemeckis og William Broyles Jr. Medvirkende: Tom Hanks, Leslie Zemeckis, Eddie Deezen, Nona Gaye, Peter Scolari.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.