Warning: mysqli_connect(): not found in /customers/b/3/0/frankeivind.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-no-category-base/wp-no-category-base.php on line 263 Warning: mysqli_connect(): not found in /customers/b/3/0/frankeivind.net/httpd.www/blogg/wp-content/plugins/wp-no-category-base/aioseop_class.php on line 71 Jula 2010 | Frank Eivinds verden

Jula 2010

Jula er den høytiden i året som har de sterkeste tradisjonene. Det er derfor enkelte ting som hører med til jula og som man bare må få med seg.

Derfor dro jeg tidlig på formiddagen fra Oslo og hjem til Risør. Av erfaring kan bussturen ta lenger tid enn vanlig, så en god matpakke var smurt. Tidligere i uka var det meldt mye snø, heldigvis kom denne på Bornholm og ikke på Sørlandet. Bussturen gikk greit, men det blei en times venting ved Sem på grunn av en bil som hadde snurra rundt.

Vel hjemme i Risør, var det rett til juletrepynting som er en viktig del av juleforberedelsene. Etter på var det grøt. Men tradisjonen tro, blei det ikke noe mandel i år heller.

Grevinnen og hovmesteren på lillejulaften, Tre nøtter til Askepott og Reisen til julestjernen på julaften må selvfølgelig sees.

Uansett hvor hyggelig det er i kirken på julaften, kan ikke tida gå rask nok. For hjemme venter nykokte poteter, svinesteik, brun saus og grønnsaker (akkurat dette spiser ikke jeg så mye av, vil jo ikke virke for sunn). Man tar lett til seg en porson for mye og glemmer at det er dessert etter på.

Når maten er unnagjort, har vi en liten pause for å gjøre oss klare til oppakking av gaver. Selv om vi bare er fem som skal pakke opp gaver, bruker vi et par timer på hele seansen. Vi er nemlig svært gode til å pakke inn gave. Pakkens størrelse trenger nemlig ikke ha noen som helst sammenheng med gaven sin (fysiske) størrelse. Og slik blir det papiravfall av. Leste på nett at vi bruker ca. 60 millioner meter med gavepapir i jula. Hva dette utgjør i kilo, vet jeg ikke.

 

Mat og kaker er generelt viktig i jula, og det blir mye av dette. Det har både vært pizza, gryterett og ris med kylling (på pakistansk vis). Derfor er faktisk godt å kunne ta en helt vanlig brødskive. For det blir mye søtt mens jula står på.

  

  

I tillegg til mat, er også spilling en del av vår familietradisjon. Det går mest i Maxi Yatzi. Heller ikke her gikk det særlig godt i år. Og da vi prøvde oss på bingo, blei det ikke store greiene der heller.

Da er det bare å håpe at alle har hatt en flott jul, og jeg ønsker dere et riktig godt nytt år!

 

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.