NRK2 og NRK3 i HD fra 1. februar

NRK1 gikk over i HD i februar i fjor. Når er tiden kommet for de andre NRK-kanalene. Fra 1. februar går også NRK2 og NRK3/NRK Super over i HD. Samtidig vil alle NRK-kanalene sende 5.1. Programmer som bare har stereo vil oppmikses til omgivelseslyd (surround).

HD-logoen vil forsvinne fra NRK1, noe som har skapt en del diskusjon. Den kan du følge på NRKbeta. Derimot vil merkingen i EPG bli bedre. Og avhengig av om programmet som sendes i HD og med 5.1-lyd, vil merkingen i EPG bli enten HD, 5.1 eller HD/5.1. Det er bra, for merkinga i EPG til nå har vært nærmest ikke-eksisterende.

Alle platformene, altså bakkenettet, satellitt og kabel, vil få NRK-kanalene i HD. Du kan lese litt mer om overgangen til HD på NRK.no.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.