The Legend of Zelda er 25 år

The Legend of Zelda (Classic NES Series) Various
Foto: IGN.com

Gjennom årene har det kommet en rekke spillserier på Nintendo sin 8-bit’er, NES (Nintendo Entertainment System). En av disse seriene er The Legend of Zelda. Spillet kom ut i Japan 21. februar 1986 og har dermed sitt 25-års jubileum.

I The Legend of Zelda befinner du deg i landet Hyrule. Her råder det kaos etter at en hær ledet av Mørkets prins, Ganon, har invadert landet og stjålet Triforce of Power. For å unngå at Ganon også stjeler Triforce of Wisdom, tar prinsesse Zelda og deler dette artefaktet i åtte deler og sprer det rundt i Hyrule. Det blir derfor Link sin oppgave å samle alle de åtte bitene av Triforce of Wisdom, slåss mot Ganon og redde prinsesse Zelda.

Spillet foregår både over og under jorda (i huler) og du har stor frihet til å bevege deg der du måtte ønske. Når du har klart spillet får du muligheten til å spille Second Quest. Hulene er litt forandre og gjenstander plassert på nye steder. Samtidig er fiendene blitt sterkere. Du får også tilgang til Second Quest ved å starte et nytt spill med navnet “ZELDA”.

The Hyrule Fantasy: Legend of Zelda, som spillet het på japansk, er lagd av Shigeru Miyamoto og Takashi Tezuka og var et av lanseringsspillene til Famicom Disk System. The Legend of Zelda var et så pass stort spill at det benyttet seg av Famicom Disk System i steden for den tradisjonelle spillkassettene som både var litt dyrere og ikke hadde like stor lagringskapasitet. Dessuten var det mulighet for å lagre spillets gang på diskettene. I 1986 var ikke det mulig med spill i ROM.

The Legend of Zelda kom til Europa og USA høsten 1987. Spillet kom da på spillkassett (cartridge) med mulighet for å lagre spillet. Først i 1994 kom spillet i kassettform i Japan. Spillet er senere kommet til både Game Cube (2003), Game Boy Advance (2004) og Virtual Console (2006).

Det har kommet en rekke oppfølgere til The Legend of Zelda. Nå ikke jeg spilt alle Zelda spillet som har kommet, men The Legend of Zelda: A Link to the Past (Super Nintendo) og The Legend of Zelda: Link’s Awakening (Game Boy/Color) er to av mine favoritter.

GameTrailers.com lagde for noen år siden en video-serie om Zelda-spillene. Under ser du videoen om det første spillet, The Legend of Zelda. Den siste videoen i serien gjør et forsøk på å forklare hvor de ulike Zelda-spillene høre hjemme i historien, i en komplisert tidslinje.

Da er det bare å ta fram The Legend of Zelda igjen for å spille det på nytt. Spillet er 25 år!

Kilde (og for mer lesning): Wikipedia – The Legend of Zelda (video game), The Legend of Zelda, Family Computer Disk System, og IGN.com.

One thought on “The Legend of Zelda er 25 år

  • 22/02/2011 at 17:57
    Permalink

    Heisann. Prøvde å kontakte deg via epost, men meldingen gikk ikke gjennom. Gjelder teknologi blog ranking. Ta gjerne kontakt på min epost adresse.

    Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.