Datalagringsdirektivet er vedtatt

“It was a bright cold day in April, and the clocks were striking thirteen.”

Slik begynner George Orwells bok 1984. Ironisk nok, eller nøye planlagt fra Arbeiderpartiets side, blei 4. april valgt som dato for votering over forslaget om innføring av datalagringsdirektet. Nøyaktig samme dato som starter handlingen i Orwell sin bok.

Etter nesten ni og en halv timers debatt i Stortinget, hvor resultatet i praksis var gitt på forhånd, blei det stemt over forslaget om DLD. Reslutatet var 89 for og 80 mot. Det var Frp, Krf, Venstre samt regjeringspartiene SV og Sp som stempte i mot forslaget. Dermed sto H og Ap for flertallet. Høyre var en periode jokerpartiet i kampen mot datalagringsdirektivet. Det var 11 som var i mot, men i følge VG.no var det bare fem som holdt på sitt nei, da det blei stemt.

Jeg fulgte deler av debatten på NRK Stortinget i ettermiddag/kveld og selvsagt Twitter. Referatet av debatten kan leses Stortinget.no.

Det Høyre og Arbeiderpartiet har gjort i dag, er å snu opp ned på rettsatsprinsippet. Tidligere har det vært slik at vi er uskyldige til det motsatte er bevist. I dag har H og Ap mistenkeliggjort alle innbyggere i Norge. De ser på oss alle som potensielle drapsmenn, voldtekstmenn, kriminelle og terrorister. Derfor vil de lagre hvor vi er når vi kommuniserer, med hvem vi kommuniserer med og hvor lenge dette varer. Dette skal lagres i seks måneder.

Å snu et slikt prinsipp er egentlig ganske hårreisende. Du skal være veldig freidig for å gjøre noe slik.

Selv om datalagringsdirektivet nå er vedtatt, er ikke kampen over om Høyre og Arbeiderpartiet skulle tro det. Motstanden blant andre politikere og mange oss andre er for stor til det.

I dag er vi alle blitt skyldige.

Oppdatering 12. april 2011: Har lagt til link for referatet fra debatten i Stortinget.

One thought on “Datalagringsdirektivet er vedtatt

  • 05/04/2011 at 00:20
    Permalink

    Åvervåke egne borgere er et must , siden Europas grenser rives ned av folkemasser på en slik måte at ressurser må brukes på deg å meg ( ditt å mitt beste )….. Det finnes en historeie fra gamle Østtyskland som var veldig vellykket ( ditt å datt sitt beste )…
    Når en stat eller regjering valgt av eget , men uten tillit må vi bare akseptere fakta at dette finner vi oss FAEEN IKKE I !!!!

    Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.