Anmeldelse: Hodejegerne (2011)

Jeg har boka ‘Hodejegerne‘ av Jo Nesbø stående et sted i bokhylla. Der har den dessverre stått ulest en stund, holder på med noen andre bøker. Men snart, snart må jeg få lest den også.

Men dette innlegget handler for såvidt ikke om boka, men filmen Hodejegerne.

En liten kunsttyv

Det ser ikke ut til at Roger Brown (Aksel Hennie) sine 168cm strømpelester er noe hinder for det han holder på med. Det er vel andre ting som er mer i veien enn høyden hans.

Roger er hodejeger og flink til å finne rett person til rett stilling. Renommé er stikkordet. Til tross for en god jobb og en flott kone – Diana (Synnøve Macody Lund) – har han et alt for dyrt hus og bruker mer penger enn det han har.

På grunn av de stadige økonomiske problemene sine, har Roger en kanskje litt spesiell hobby. Han stjeler nemlig kunst.

I forbindelse med en headhunting, kommer han i kontakt med Claes Greve (Nikolaj Coster-Waldau) som skal ha et svært verdifullt maleri i sin besittelse. Det etterfølgende innbruddet hos Greve kommer til å forandre Roger sitt liv på flere måter.

Hva synes om filmen

Før jeg så filmen visste jeg ingenting om den. Hadde ikke sett traileren, eller lest boka. Visste bare at Hennie hadde hovedrollen og at den bygget på en bok av Jo Nesbø med samme navn. Men filmen skuffet ikke, på noen måte.

Aksel Hennie passer perfekt i rollen som Roger. Liten og kjapp, og akkurat den frekkheten denne karakteren trenger. Litt rart å se Hennie med så mye hår som han har i filmen.

Det er først etter at Roger bryter seg inn hos Greve at ting virkelig begynner å balle på seg. Og det blir svært hett for Roger.

Jeg synes filmen har et godt driv, den er aldri kjedelig. Det er spenning og action i bøtter og spann. Vær klar over at det er enkelte sterke scener i filmen. Du kommer til å si æsj i alle fall en gang i løpet av filmen.

Hodejegerne er en svært underholdene film og så absolutt verdt et kinobesøk.

Utgitt: 2011. Land: Norge. Regi: Morten Tyldum. Produsenter: Asle Vatn, Marianne Gray. Manus: Ulf Ryberg, Lars Gudmestad. Skuespillere: Aksel Hennie, Nikolaj Coster-Waldau, Synnøve Macody Lund, Eivind Sander, Julie R. Ølgaard, Reidar Sørensen, Nils Jørgen Kaalstad, Joachim Rafaelsen, Kyrre Haugen Sydness, Baard Owe. Filmselskap: Yellow Bird, Nordisk Film, Friland.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.