3DS firmware oppdatering i slutten av november

I slutten av november kommer en etterlengtet programvare-oppdatering til Nintendo 3DS. Det var på en pressekonferanse, Nintendo Direct, Nintendo holdt fredag 21. oktober at de lettet på sløret om hva som kommer.

Den store nyheten, som vi har visst ville komme, er muligheten til å filme i 3D på Nintendo 3DS. Du kan filme klipp på opp til 10 minutter. I tillegg har du mulighet til å lage både stop-motion og time-lapse videoer.

Jeg er spent på hva slags filformat som vil bli brukt og hvordan man skal kunne dele det man filmer. Opplasting til YouTube hadde vært flott, men foreløpig bare spekulasjon fra min side.

En annen god nyhet er Nintendo Letter Box (kalt Swapnote i USA). Det er Nintendo 3DS sitt svar på Pictochat som finnes på DS/DSi, men et mye kraftigere meldingssystem. Du kan sende meldinger til dine 3DS-venner, også om de ikke er på nett.

Også programmet Nintendo Video vil få en oppdatering. Det vil komme videoer fra Red Bull og sportsfilmer fra Eurosport 3D. Neste år vil man også kunne se Shaun the Sheep fra Aardman.

Ikke helt uventet, kanskje, får USA noe vi her i Norge bare kan drømme om, nemlig Hulu Plus.

Det vi derimot kan glede oss til, er 17. november. Da kommer nemlig 3D Classics Kirby’s Adventure. Dette NES-spillet har i utgangspunktet ganske god grafikk og vil så absolutt dra nytte av 3D-effekten. Jeg gleder meg til dette.

Under kan du se den amerikanske Nintendo sjefen, Reggie Fils-Aime, snakke om oppdateringen.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.