TV-aksjonen 2011: Norsk Folkehjelp – ‘Vi rydder for livet’

TV-aksjonen 2011 går til Norsk Folkehjelp sin jobb for rydding av miner og klasebomber.

Årets programledere på NRK1 er Erik Thorstvedt og Haddy N’jie. På nrk.no/tvaksjonen finner du det du tranger å vite om årets TV-aksjon.

Dagens oppfordring: Gi penger du også!


TV-aksjonslåten 2011 er laget av Bigbang og heter “Fields of Fire”.

Informasjon om årets aksjon:

Hver eneste dag drepes og lemlestes uskyldige mennesker av miner- og klasevåpen. Dette er en forferdelig trussel for menneskene som bor i disse områdene. Miner og klasebomber ligger gravd ned på over alt. Det er ikke uvanlig å finne eksplosiver på skoleveier, lekeplasser, dyrket mark eller langs veien. Bare i Laos ligger det igjen 70 millioner klasebomber etter Vietnamkrigen.

Pengene fra årets TV-aksjon skal gå til å rydde vekk denne trusselen. Norsk Folkehjelp graver frem og uskadeliggjør miner og klasebomber hver dag i 15 ulike land. Det er et tidkrevende arbeid, hvor hver kvadratmeter blir søkt gjennom før arealet kan overlates til lokalbefolkningen.

Det finnes ikke én løsning på rydding av miner og klasebomber. Hvert område har spesielle utfordringer og egenskaper, avhengig av konfliktens omfang, lengde og type. Landskap, klima og infrastruktur setter også betingelser. Derfor har Norsk Folkehjelp utviklet en komplett verktøykasse for mine- og eksplosivrydding: Kartlegging av problemet, manuell rydding, minehunder og mekanisk rydding.

Foto: Scanpix

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.